تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری

معرفی مصاحبه دکتری

اگر پس از شرکت در آزمون کنکور سراسری دکتری، شما برای مصاحبه دکتری دعوت شده‌اید یا می‌خواهید شرکت کنید، تبریک می‌گویم! این بدان معنی است که دانشگاه هدف شما را واجد شرایط مناسب شناخته است و شما را از نظر علمی قادر به گذراندن دوره دکتری در برنامه خود می‌داند. در مرحله بعدی که مرحله مصاحبه دکتری است، به آن‌ها امکان می‌دهد، تشخیص دهند که آیا شما برای گذراندن مقطع دکتری در آن دانشگاه مناسب هستید یا خیر، و آیا انگیزه لازم برای تکمیل مقطع دکتری را دارید یا خیر. مصاحبه دکتری اهمیت زیادی دارد، در واقع فرصت شماست تا به دانشگاه نشان دهید که چه کسی هستید، چه علایقی دارید، چرا برنامه آن‌ها مکان مناسبی است تا شما آن‌ها را بررسی کنید و دوره دکتری را در آن دانشگاه بگذرانید.

تاثیر مقاله ISI در مصاحبه دکتری

بهتر است که پیشینه‌ای از برنامه تحقیق پروژه دکتری مد نظرتان را بشناسید، چه چیزی این پروژه دکتری را خاص می‌کند، با چه کسانی ممکن است در طول مقطع دکتری کار کنید و غیره. همچنین پروژه‌های پیشنهادی برای مقطع دکتری را بشناسید و روشن باشید که به کدامیک بیشتر علاقه دارید و چرا. برای کسانی که به آن‌ها علاقه دارید، مطالعه پیش زمینه انجام دهید تا بتوانید علاقه خود را گسترش دهید. چالش‌های کلیدی مربوط به انجام دکتری و پروژه‌هایی که به آن‌ها علاقه دارید و نحوه برخورد با آن‌ها را درک کنید.

نحوه اجرای مصاحبه دکتری بسیار مهم است، زیرا عاملی برای کسب امتیاز کافی در مرحله مصاحبه برای داوطلب تلقی می‌شود. یکی از مسائل مهم که بعد از آزمون کنکور دکتری انجام می‌دهید، آماده کردن خود برای مصاحبه است. کسب امتیاز خوب در مصاحبه آزمون دکتری حاصل دقت و تلاش شما است که شامل تمام مراحلی که گذراندید از جمله ریسرچ، تحقیق، مقاله نویسی، ثبت اختراع، و ارتباط مؤثر است.

انواع مصاحبه

به طور کلی مقطع دکتری به دو دسته تقسیم می‌شود:

الف) دکتری آموزشی- پژوهشی

آنچه در این حالت اهمیت دارد، سوابق آموزشی، پژوهشی شامل مقاله isi، مقاله علمی پژوهشی، مقاله کنفرانسی و به طور کلی مقاله ریسرچ و پژوهشی و همچنین فناوری شامل اختراع، صنعت می‌شود. سوابق پژوهشی شامل 20% نمره می‌شود. علاوه بر این، مصاحبه علمی و سنجش عملی نیز شامل 30% از ارزیابی کلی را شامل می‌شود. در این قسمت آزمون کتبی 50% اهمیت دارد.

ب) دکتری پژوهش‌محور

اگر مقطع دکتری شما از این دسته باشد، سوابق آموزشی، پژوهشی (مقاله isi، مقاله علمی پژوهشی، ریسرچ و غیره) و فناوری (اختراع، صنعتی) همان 20% اهمیت دارد. علاوه بر این، مصاحبه علمی و سنجش عملی نیز از 30% اهمیت برخوردار است. تفاوت این دسته با دسته قبل تهیه پروپوزال کلی (20%) و آزمون کتبی (30%) است.

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری

باید گفت در مرحله مصاحبه دکتری مقاله داشتن بخش بسیار مهمی است. سوابق پژوهشی در مصاحبه دکتری تاثیر زیادی دارد و بیشترین امتیاز بخش مصاحبه به مقالات تعلق می گیرد.داشتن مقالات در رتبه بندی داوطلبان بسیار امر حیاتی است بگونه ای که داشتن مقاله به مراتب قبولی شما را در مصاحبه دکتری را افزایش می دهد.تاثیر مقالات متفاوت است، زیرا انواع مقالات وجود دارد در ادامه به امتیاز هر یک در مصاحبه دکتری می پردازیم.

تاثیر انواع مقالات در مصاحبه دکتری

مقالات همایشی و مقالات ژورنالی

این مقالات با هم تفاوت‌هایی دارند. همانطور که از نام مقالات همایشی پیداست بصورت همایش و کنفرانس داخلی و خارجی ارائه می‌گردد. می‌تواند امتیاز خوبی را نصیب داوطلبان در مصاحبه دکتری کند، هرچند داشتن مقالات پژوهشی به مراتب امتیاز بالاتری دارد. اما داشتن مقالات همایشی بسیار خوب هست و نشان از تجربه و توانایی شما می‌باشد. مقالاتی که در همایش‌های معتبر ارائه می‌شود امتیاز بسیار خوبی برای شما به ارمغان می‌آورد. اکنون می‌پردازیم به مقالات ژورنالی که به مراتب از امتیاز بالایی در مصاحبه دکتری برخوردار است و در مجلات به چاپ می‌رسند. دلیل آن هم وجود وِیژگی‌های خوب این مقالات است از جمله اعتبار علمی بالایی دارند، داوری دقیق تری دارند، اعتبار آن‌ها از مقالات همایشی بیشتر است، محدودیت زمانی در ارسال به مجلات وجود ندارد، در نوشتن و تعداد صفحات محدودیتی ندارد، دارای جژئیات دقیق‌تر از پژوهش می‌باشد. این ویژگی‌ها دلیل خوبی بر امتیاز بالای این مقالات در مصاحبه دکتری می‌باشد.

امتیاز دهی دو مقاله ژورنالی و همایشی

امتیاز دهی مقاله‌های ژورنالی و همایشی در مصاحبه دکتری متفاوت است که به امتیاز هر کدام بصورت جداگانه در مصاحبه دکتری پرداخته شده است.

همان طور که در قسمت بالا به مقاله های ژورنالی و همایشی در مصاحبه دکتری پرداختیم. اکنون به مقاله‌های استخراج شده از پایان نامه ارشد و یا کارشناسی و امتیاز آن‌ها می‌پردازیم.

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری

 

آمادگی برای مصاحبه

برنامه خود را به خاطر بسپارید (دوباره آن را بخوانید!) و بتوانید آنچه را که در مورد خودتان نوشته‌اید، به ویژه هر تجربه مرتبطی را گسترش دهید. بدانید چه مهارت‌هایی یک محقق خوب را می‌سازد و به این فکر کنید که چگونه می‌توانید آن‌ها را نشان دهید. در مورد مهارت‌ها، ویژگی‌های شخصی و تجربیاتی که شما را به یک کاندیدای خوب تبدیل می‌کند، شفاف باشید و نمونه‌هایی برای نشان دادن آن‌ها داشته باشید، شما می‌توانید با شرکت در دوره مصاحبه دکتری تجریبات زیادی کسب کنید؛ از جمله تقویت مهارت‌های خود، مقاله نویسی، شیوه‌های ریسرچ و پژوهش قوی، پرزنت کردن. برای نقاط ضعف، بهتر است مواردی را انتخاب کنید که روی آن‌ها کار می‌کنید تا بتوانید نشان دهید که در حال یادگیری و پیشرفت هستید. در مورد آرزوهای خود و اینکه می‌خواهید این کار شما را به کجا ببرد، شفاف باشید. شما می‌توانید نقاط ضعف خود را در این دوره شناسایی کنید. وقتی بتوانید یک طرح را با اعتماد به نفس توضیح دهید و بتوانید روند بهبود خود را ببینید.

مراحل آمادگی مصاحبه دکتری

به خودت افتخار کن که تا اینجا رفتی. شما قسمت سخت را انجام داده‌اید – حالا بیایید مطمئن شویم که از مانع نهایی عبور کرده‌اید. در اینجا چندین مرحله مهم برای انجام مصاحبه دکتری آورده شده است.

مانند مصاحبه شغلی، یک مصاحبه موفق دکتری نیاز به آمادگی دارد. حواستان باشد اگر آنچه که هیئت روی کاغذ می‌بیند با آنچه که شخصاً می‌بیند مطابقت نداشته باشد، حتی درخشان ترین پروپوزال تحقیق ممکن است ارزشمند به حساب نیاید. علاوه بر این، تکمیل موفقیت آمیز دکتری که دانشگاه انتخابی شما به اندازه شما به آن اهمیت می‌دهد بیش از توانایی علمی شما نیاز دارد، با دوره‌های مصاحبه گام این توانایی در شما تقویت می‌شود. حال به مراحل آمادگی می‌پردازیم:

دانش خود را در زمینه تحقیق خود نشان دهید.

اطمینان حاصل کنید که می‌توانید حوزه تمرکز پژوهشی خود را زمینه سازی کنید. چرا به طور خاص به این موضوع تحقیق علاقه نشان داده اید؟ چرا روش ارائه شده را پیشنهاد می‌کنید؟ چه چیزی این پروژه تحقیقاتی را منحصر به فرد می‌کند و چرا این دانشگاه را انتخاب کرده اید؟

برای اینکه واقعا بدرخشید، آماده باشید تا دانش خود را فراتر از پیشنهادتان به هیئت دانشگاه نشان دهید. برای دستیابی به این هدف، به درک خوبی از تفاوت پروپوزال تحقیقاتی خود با مجموعه کارهای فعلی، همراه با دانش متخصصان تحقیق در این زمینه و مطالعات کلیدی آن‌ها که در “دوره بطور مفصل مراحل ریسرچ ذکر شده است “نیاز دارید.مهم است در مورد مقالات سال‌های اخیر مطالعه داشته باشد.

دانش بخش گسترده ای است، نه تنها راهی عالی برای نشان دادن علاقه خود به این حوزه تحقیقاتی است، بلکه همچنین به شما اشاره می‌کند که ممکن است برای مدت طولانی تری در مناسب باشید. مصاحبه ماتر و دانش کافی این امکان را به شما می‌دهد که دانشگاه و استاد انتخابی برای شما یافته‌های شما را درک کنند. در ادامه تحصیل امکان فرصت مطالعاتی در خاج کشور و حتی پست داک را خواهید داشت. برای افزایش دانش خود نیازمند آموزش در حوزه‌های مختلف هستید. تاثیر کارگاه آموزشی مصاحبه دکتری را درک خواهید کرد. کارگاهی که به شما آموزش تمامی کارهایی که باید انجام دهید را شامل می‌شود و آموزش اختصاصی نشان دادن توانمدی‌های خود را در این کارگاه آموزش می‌بینید و می‌تواند کمک بسیاری کند.

تقویت زبان مسئله مهم دیگر است که در هنگام مصاحبه باید در نظر بگیرید. اگر زبان خوبی ندارید به شما پیشنهاد می‌کنیم آن را تقویت کنید. در مصاحبه دکتری زبان انگلیسی شما تست خواهد شد.

دلیل سرمایه گذاری روی شما را باید نشان دهید.

محققان دانشگاهی افراد بسیار پرمشغله‌ای هستند که خواسته‌های متعددی از زمان خود دارند. آن‌ها ممکن است برای حمایت از تحقیقات شما اشتیاق داشته باشند، اما باید همین موضوع را در شما ببینند. علاوه بر اشتیاق خود، به آن‌ها نشان دهید که شنونده خوبی هستید و مایل به یادگیری هستید، اما ایده کار مستقل شما را نگران نمی‌کند.

باور‌های غلط را حذف کنید. شما باید نشان دهید تواناهی‌های زیادی دارید . این که از این مرحله سخت به مصاحبه دکتری رسیدید. به این باور ها که هر پنل دانشگاهی ،دانشجو از خود دانشگاه انتخاب می‌کند یا داشتن مقاالات داخلی و ISI شرط قبولی مصاحبه خوب است را حذف کنید. شناخت مثبت را در روز مصاحبه در استاد مربوطه ایجاد کنید. نگاه مثبت استاد به شما جز عوامل اصلی در این مرحله است.

اعتماد به نفس و رمز موفقیت

آخرین مرحله این است که با فکر کردن به جزئیات از قبل، فشار زیادی را در روز از خود دور کنید. هیچ کدام از اینها علم موشک نیست – اما در نظر گرفتن این نکات زودتر، ممکن است به شما کمک کند آرام و متمرکز بمانید. اول اینکه چی میخوای بپوشی؟ خب جواب مشخصه. همانطور که برای مصاحبه شغلی آماده می‌شوید و آراسته‌اید. اگر آن لباستان اتو نشده است، آن را تا روز مصاحبه رها نکنید تا این کار را انجام دهید. مصاحبه شما کجا انجام می‌شود؟ مطمئن شوید که مسیر، پارکینگ، بلیت‌هایتان را رزرو کرده‌اید، و در صورت امکان، هنگام رسیدن با کجا باید بروید آشنا شوید. همچنین با افرادی که با شما مصاحبه می‌کنند، نقش / تخصص آن‌ها (و تلفظ نام!) آشنا شوید.

اعصاب می‌تواند برای برخی مشکلات واقعی ایجاد کند، بنابراین اگر شما دچار آن شدید، یک برنامه تمرکز حواس مانند Calm یا Headspace را دانلود کنید. برخی حتی جلسات خاص «قبل از مصاحبه» را ارائه می‌دهند. در نهایت، سندرم ایمپوستر در بسیاری از دانشجویان دکتری شایع‌تر از سرماخوردگی است. یادت باشه تو لایق هستی و میتونی این کار رو انجام بدی!! فقط کافی است این چند مرحله را برای انجام مصاحبه دکتری خود دنبال کنید و خوب خواهید بود. موفق باشید.

سوالات متدوال در مورد مقاله مصاحبه دکتری

با توجه به اینکه شما قرار است در دوره دکتری روی یک پروژه خاص کار کنید، لذا استاد باید مطمئن شود که شما از نظر پژوهش یک فرد توانمند هستید. زمانیکه شما مقاله داشته باشید، پیش زمینه فکری استاد در مورد شما عوض می‌شود و مانند برگ برنده عمل می‌کند. این برگ برنده نسبت به رقیبان شما می‌تواند بسیار کارساز و کارآمد باشد و به شما کمک کند که بین دیگر افراد، شما فرد منتخب باشید. پس قدرت مقاله را در مصاحبه دکتری دست کم نگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + چهارده =