چکیده گرافیکی (Graphical Abstract)

تاثیر چکیده گرافیکی در مقاله چیست؟

چکیده گرافیکی یا گرفیکال ابسترکت (graphical abstract) یکی از انواع چکیده مقاله است که، اکثر مجلات علمی یا ژورنال‌های ISI مطرح دنیا از نویسندگان درخواست می‌کنند که همراه با متن اولیه مقاله‌شان (یا همان دستنوشته manuscript) ارسال کنند. به عبارت دیگر، چکیده گرافیکی در واقع به تصویر کشیدن خلاصه مقاله در قالب یک عکس است. رسم چکیده گرافیکی به دقت و مهارت بالایی در زمینه ترسیم و نرم افزارهای تخصصی مانند فتوشاپ نیاز دارد.

 

در ادامه می‌توانید تعدادی از نمونه‌های چکیده‌های گرافیکی که توسط  تیم گروه گام طراحی شده‌اند را مشاهده کنید.

گروه آموزشی مقاله نویسی گام، به شما کمک می‌کند در کمترین زمان ممکن چکیده گرافیکی خود را ترسیم نمایید.

سوالات متداول در مورد نحوه رسم چکیده گرافیکی

چکیده گرافیکی باید طوری باشد که خوانندگان بتوانند با دیدن آن به سرعت جان کلام مقاله را بفهمند. هدف از چکیده تصویری، تشویق افراد به خواندن کل مقاله، ترغیب داور و ادیتور مقاله به خواندن محتویات دستنوشته، ترویج پژوهش بین رشته‌ای، و کمک به خوانندگان برای تشخیص سریع‌تر مقالاتی است که به موضوعات مورد علاقه آن‌ها مرتبط است. نویسندگان باید تصویری ارائه دهند که به وضوح، بیانگر پژوهش توصیف شده در مقاله باشد. اگر تصویر کلیدی و مهمی در مقاله هست که خلاصه محتوای آن به شمار می‌رود، این تصویر را نیز می‌توان به عنوان چکیده گرافیکی برای ژورنال ارسال کرد. البته در نظر داشته باشید که برای طراحی چکیده گرافیکی باید هم تجربه کار با نرم افزارهای تخصصی رسم چکیده گرافیکی داشته باشید، و هم بتوانید کل مقاله خود را در یک تصویر خلاصه نمایید. اگر در طراحی چکیده گرافیکی اشکال دارید، نگران نباشید. تیم گام در کنار شماست تا شما بتوانید بهترین چکیده گرافیکی را با کمک متخصصین حوزه رسم چکیده گرافیکی به ژورنال ارائه نمایید.

مقالاتی که دارای چکیده گرافیکی هستند از برتری بالایی نسبت به دیگر مقالات برخوردارند. از جمله مهمترین مزایای چکیده گرافیکی آن است که تعداد بازدید مقاله شما به شدت افزایش می‌یابد. به علاوه، می‌توانید از نظر افزایش فعالیت در رسانه‌های اجتماعی از آن استفاده نمایید. جالب است بدانید، آمار نشان داده است که متوسط ​​استفاده سالانه از مقالات دارای چکیده گرافیکی در مقایسه با مقالاتی که چکیده تصویری ندارند، دو برابر است. این به آن علت است که افرادی که حتی حوصله خواندن مقاله شما را ندارد، از طریق این تصویر کلیات مقاله شما را درک می‌نمایند و سبب بالا رفتن ارجاعات شما خواهد شد. بنابراین اگر می‌خواهید یک پژوهشگر حرفه‌ای باشید، ارسال چکیده گرافیکی به ژورنال را فراموش نکنید.

پس از نگارش مقاله، نویسنده باید یک تصویر کلی و جامع از فرایند و روند اصلی مقاله در ذهن خود شکل دهد؛ که به وضوح نشان دهنده کار انجام شده در مقاله باشد. چکیده‌های گرافیکی باید به صورت یک فایل جداگانه در سیستم سابمیت با انتخاب “چکیده‌های گرافیکی” از لیست کشویی هنگام بارگذاری فایل‌ها ارسال شود. لطفاً توجه داشته باشید که همانطور که هر مقاله باید منحصر به فرد باشد، هر چکیده گرافیکی نیز باید منحصر به فرد باشد.

  • فایل چکیده تصویری باید تنها شامل یک تصویر باشد، تنها یک فرآیند را به تصویر بکشد یا تنها یک موضوع را واضح نماید. برای راحت‌تر کردن مشاهده و خواندن چکیده گرافیکی، باید چکیده یک شروع و پایان مشخص داشته باشد و ترجیحا عناصر و نوشته‌های آن، در جهت و ترتیب بالا به پایین و یا چپ به راست باشد. همچنین سعی کنید تعداد عناصری که صفحه را شلوغ کرده و حواس خواننده را پرت می‌کنند به حداقل برسانید.
  • سایز تصویر: لطفا تصویر مورد نظر را با رزولوشن حداقل ۳۰۰ dpi ارائه دهید. اگر اندازه‌ تصویرتان از این مقدار بزرگ‌تر است، باید نسبت عرض و ارتفاع را تنظیم نمایید. لطفا دقت داشته باشید که تصویر شما در هر اندازه‌ای که باشد، به اندازه‌ مناسب برای نمایش در انتشارات درخواهد آمد. این یعنی به اندازه یک مستطیل ۲۰۰ در ۵۰۰ پیکسل باشد.
  • فونت: لطفا از فونت‌های معروف انگلیسی استفاده کنید. اندازه فونت را به اندازه کافی بزرگ انتخاب نمایید؛ زیرا در فهرست مطالب، اندازه تصویر شما به ارتفاع ۲۰۰ پیکسل کاهش خواهد یافت.
  • نوع فایل: بهتر است نوع فایل تصویر، TIFF، EPS، PDF، یا یکی از انواع فایل‌های آفیس باشد.
  • نکته بسیار مهم در طراحی چکیده گرافیکی آن است که هیچگونه متن، رئوس مطالب یا خلاصه اضافی نباید با عکس ارسال شود. همه متن‌ها و برچسب‌ها باید قسمتی از فایل تصویر باشند. لطفا فضای سفید غیرضروری در عکس نگذارید و عنوان «چکیده تصویری» در بالای آن نیاورید.

از ویژگی‌ها و استاندارد‌هایی که چکیده گرافیکی باید داشته باشد:

  1. باید منحصربه فرد باشد
  2. مختصر باشد
  3. تصویری از یافته‌های بنیادی مقاله باشد
  4. در یک نگاه، کل مقاله قابل درک باشد

به طور مثال، می‌توانید آن را مانند یک اسلاید پاورپوینت تصور کنید که همه داستان مقاله شما را در یک چهارچوب به تصویر کشیده است.

معرفی نرم افزار‎‌ها

نرم افزار‎‌های مخصوص رسم چکیده گرافیکی

بسته به اینکه چه نوع نیازی داشته باشید، نرم‌افزارهای مختلفی برای درست کردن چکیده گرافیکی وجود دارند. بعضی‌ از این برنامه‌ها از قبل برایتان آشنا هستند و استفاده از آنها راحت است. بعضی دیگر هم یادگرفتنشان کمی زمان و انرژی می‌برد، ولی یادگیری آن‌ها الزامی است و به علاوه، امکاناتشان بسیار بیشتر است. ما در اینجا توصیه‌هایی آماده کرده‌ایم تا به شما کمک کنیم بهترین نرم‌افزار ممکن برای خودتان را انتخاب کنید. نرم‌افزارهای رسم چکیده تصویری (گرفیکال ابسترکت) به ترتیب در زیر آورده شده است.

نرم‎‌افزار پینت (Paint)

پینت (Paint)، به شکل پیش‌فرض در ویندوز نصب شده و استفاده از آن هم آسان است. پینت مجموعه‌ای از ابزارهای طراحی است که در مقایسه با نرم‌افزارهای حرفه‌ای مثل ادوب ایلاستریتور (Adobe Illustrator)، قابلیت‌های خیلی محدودی دارد. پس اگر خواستید از پینت برای رسم چکیده تصویری استفاده کنید، طرح ساده‌ای برای کارتان انتخاب کنید و خیلی از ابزار مداد آن استفاده نکنید (البته استفاده از تبلت طراحی ممکن است به حل این مسئله کمک کند). مزیت بزرگ پینت این است که می‌تواند تصویر را در فرمت‌هایی که ژورنال‌ها درخواست می‌کنند، ذخیره نماید (یعنی JPG، TIF، یا PNG). اگر از رنگ‌ها درست استفاده کنید و طرح تمیزی داشته باشید، پینت خیلی خوب جواب می‌دهد.

  • نکات مثبت: ساده، رایگان (در ویندوز)، پشتیبانی از فرمت‌های مهم تصویری
  • نکات منفی: محدود بودن ابزارهای طراحی

نرم‌افزار پاور پوینت (PowerPoint)

هر پژوهشگری، در برهه‌ای از زندگی خود به پاورپوینت (PowerPoint) نیاز پیدا می‌کند. بنابراین، تعجبی ندارد که پاورپوینت محبوب‌ترین نرم‌افزار برای ساختن چکیده تصویری مقاله است. پاورپوینت مجموعه خوبی از شکل‌های پیش‌ساخته و اشکال گرافیکی (SmartArt) دارد. که می‌توانید رنگ و مدلشان را تغییر دهید. خط‌کش، خطوط شبکه‌ای (Gridline)، و راهنماها را می‌توان فعال/غیرفعال کرد و با کمک آنها اندازه‌‌های متناسب برای شکل‌ها را متوجه شد. وجه برتری بزرگ پاورپوینت به پینت، این است که شکل‌های پیش‌ساخته آن وکتور هستند و نه بیت‌مپ؛ بنابراین اگر سایز تصویر عوض شود، کیفیت آنها پایین نخواهد آمد.

با این حال، مجموعه ابزارها و قابلیت‌های پاورپوینت از نرم‌افزارهای حرفه‌ای کمتر است؛ بنابراین، همان قانون پینت یعنی ساده نگه‌داشتن طرح را اینجا هم باید رعایت کرد. اگر می‌خواهید وکتورها و بیت‌مپ‌ها (عکس‌ها، تصاویر مقاله) را ترکیب کنید، بهتر است رنگ‌ها، سبک و استایل شکل‌ها، و اندازه و نوع فونت‌ها را یکسان نگه دارید. با پاورپوینت می‌توانید چکیده گرافیکی‌تان را در قالب تصویر (JPG، TIF، PNG) یا فایل PDF ذخیره کنید. بعضی انتشارات مثل الزویر، همان فایل آفیس را هم قبول می‌کنند.

  • نکات مثبت: شناخته شده بودن و سهولت استفاده، داشتن مجموعه خوبی از شکل‌های پیش‌ساخته، پشتیبانی از وکتور
  • نکات منفی: پولی بودن نرم‌افزار، محدود بودن ابزارهای طراحی

گیمپ (Gimp) و اینک‌اسکیپ (InkScape)

برنامه‌های متن‌باز و نیمه‌حرفه‌ای برای طراحی گرافیک و ویرایش تصویر هستند. این برنامه‌ها رایگان‌اند و در همه سیستم‌عامل‌های اصلی یعنی ویندوز، مک، و لینوکس کار می‌کنند. برای پژوهشگران، این دو نرم افزار، با فوتوشاپ و ایلاستریتور هم‌رده هستند، اما برخی قابلیت‌های پیشرفته‌‌ی مورد نیاز طراحان گرافیک را ندارند. کاربران این نرم‌افزارها می‌گویند که یادگرفتن گیمپ و اینک‌اسکیپ از فتوشاپ و ایلاستریتور سخت‌تر است؛ اما آموزش آنها را می‌توان در اینترنت پیدا کرد. پس اگر دوست دارید نرم‌افزارهای قدرتمند رایگان را برای رسم چکیده تصویری امتحان بکنید، گیمپ و اینک‌اسکیپ گزینه‌های خوبی برایتان هستند.

  • نکات مثبت: رایگان، متن‌باز، نیمه‌حرفه‌ای
  • نکات منفی: نیازمند صرف زمان و انرژی برای یادگیری، نداشتن قابلیت‌های پیشرفته

ادوبی فوتوشاپ و ادوبی ایلاستریتور (Adobe Photoshop and Illustrator)

در صنعت طراحی گرافیک، این دو نرم‌افزار برنامه‌های استاندارد برای طراحی هستند. فتوشاپ و ایلاستریتور غنی‌ترین مجموعه ابزارهای طراحی را در خود دارند و اگر امکاناتی حتی بیشتر از آنها بخواهید، انواع افزونه‌ها را هم پشتیبانی می‌کنند. اینترنت پر است از خودآموزهای فراوان برای این نرم‌افزارها. از آنجا که این دو نرم افزار، برنامه‌های حرفه‌ای هستند، قیمت خیلی بالایی هم دارند. این نرم‌افزارها روی ویندوز و مک کار می‌کنند، اما در سیستم‌عامل‌های متن‌باز مثل لینوکس نمی‌شود آنها را به کار برد.

  • نکات مثبت: حرفه‌ای، پیشرفته و به روز
  • نکات منفی: پولی بودن نرم‌افزار، نیازمند صرف زمان و انرژی برای یادگیری و رسم چکیده گرافیکی، کار نکردن در لینوکس
  •  

هزینه و قیمت

هزینه طراحی چکیده گرافیکی تخصصی

نگران هزینه‌ها نباشید! طراحی یک گرافیکال ابسترکت تخصصی کار کافی نت نیست! اساتید هم که فرصتی برای ترسیم چکیده گرافیکی ندارند! پس باید نحوه طراحی آن را آموزش ببینید. البته اگر فرصت کافی برای آموزش نحوه طراحی چکیده گرافیکی ندارید، باید آن را به کسی بسپارید که هم تخصص طراحی تصاویر گرافیکی داشته باشد، هم تخصص علمی و تجربه کاری در زمینه تخصصی شما داشته باشد.
همه چیز نیاز نیست در چکیده گرافیکی نشان داده شود. مهمترین و مفید ترین اطلاعات شما، هدف مطالعه سایر نویسندگان است. شما تنها یک گام تا هدف خود فاصله دارید. پس وقت را تلف نکنید. گروه گام در کنار شماست تا به شما کمک کند بهترین چکیده گرافیکی را برای مقاله‌تان رسم کنید. با ما همراه باشید و برای مشاوره با ما تماس بگیرید.

فرم درخواست چکیده گرافیکی

برای یادگیری یا ترسیم چکیده گرافیکی توسط تیم تخصصی گام می‌توانید فرم پایین رو پر کنید. کارشناسان تیم گام در اسرع وقت با شما تماس گرفته و به شما در مورد گام‌های بعدی این خدمت مشاوره میدن.

تلفن تماس: 09120564492