انواع دانشجویان متقاضی اپلای بر مبنای معدل

به طور کلی دانشجوبان از نظر معدل به چهار دسته تقسیم می­‌شوند:

۱-  دارای معدل بالا در هر دو دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد

اگر در این گروه هستید، شما دارای شانس بالایی به منظور دریافت پذیرش در دانشگاه‌های متوسط هستید. درصورتی‌که هدف شما تحصیل در دانشگاه‌هایی با رتبه‌های بسیار خوب جهانی باشد، باید یک مقاله خوب و نمره‌ی زبان بسیار بالا داشته باشید. 

۲-  دارای معدل بالا در دوره کارشناسی اما معدل پایین در کارشناسی ارشد

اگر در دوره ارشد خود معدل خوبی کسب ننموده‌اید، و به فکر اپلای هستید، باید به فکر جبران این نمره‌ی ازدست‌رفته باشید. در این راستا شما باید نمره‌ی بالا در GRE یا تافل کسب نمایید و همچنین یک یا دو مقاله در رزومه خود داشته باشید تا بتوانید تا حدود زیادی پایین بودن معدل دوره ارشد خود را جبران کنید و با امیدواری روند اپلای خود را پیگیری کنید. خوب بودن این دو فاکتور تأثیر بسیار زیادی در موفقیت شما خواهد داشت.

۳-  دارای معدل پایین در دوره کارشناسی اما معدل بالا در کارشناسی ارشد

بسیاری از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور در این گروه قرار دارند یعنی معدل دوره کارشناسی آن‌ها پایین بوده اما معدل دوره ارشد آن‌ها بالاست. اگر در این گروه قرار دارید زیاد نگران نمرات دوره کارشناسی خود نباشید، زیرا عموماً کمیته‌های پذیرش و اساتید خارجی در مورد دوره کارشناسی بیشتر بر روی نمرات دو سال آخر کارشناسی تمرکز دارند که غالباً بهتر از ترم‌های آغازین است. نکته دیگر این است که اگر در رشته‌های علوم پایه و فنی مهندسی تحصیل‌کرده‌اید، نمرات دروس ریاضی ۱ و ریاضی ۲ کارشناسی شما، در جلب نظر استادان خارجی تأثیرگذار است و اگر در این دو درس نمره خوبی ندارید باید نمره ریاضی GRE شما بالای ۱۷۰ باشد تا بتوانید نمرات پایین ریاضی دوره کارشناسی را جبران کنید. در این صورتف داشتن یک مقاله ISI کفایت می‌کند.

همچنین، در این گروه نیز با بهتر کردن رزومه تحصیلی، ارائه مقالات و شرکت در کنفرانس‌های پژوهشی معتبر، شانس دریافت فاند و پذیرش تحصیلی خود را می‌توانید بالا ببرید.

۴- دارای معدل پایین در هر دو دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد

قرار گرفتن در این گروه شانس پذیرش شما را از بین نمی‌برد، اما اگر در این گروه قرار دارید برای کسب پذیرش راه بسیار سخت‌تری پیش روی شما قرار دارد و نسبت به گروه‌های دیگر تلاش بیشتری لازم است. برای موفقیت در پذیرش، شما باید رزومه تحصیلی و علمی خود را با چاپ مقالات ISI در مجلات معتبر بسیاری قوی کنید و آزمون‌های تافل و GRE را با نمرات بالا پشت سر بگذارید. بسیاری از دانشجویانی که در این گروه قرار داشته‌اند و موفق به دریافت پذیرش‌شده‌اند با تلاش و پشتکار توانسته‌اند علاوه بر پذیرش، فاند (کمک‌هزینه تحصیلی) نیز دریافت کنند.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که در هر گروهی از دسته‌بندی‌های ذکرشده قرار بگیرید، شانس دریافت پذیرش خواهید داشت، اما افزایش این شانس رابطه مستقیمی با تلاش و پشتکار شما دارد؛ بنابراین با داشتن امید و تمرکز در کارهای خود شرایط را برای یک اپلای موفق بهبود بخشید و با خیالی آسوده پا به فرآیند اپلای بگذارید و مطمئن باشید که به هدف خودخواهید رسید.

گروه آموزش مقاله نویسی دکتر شریفیان (گام)، شما را در راستای نگارش مقالات ISI و همچنین پر کردن رزومه شما و در نهایت اپلای یاری می­نماید.

ارائه و انتشار مقالات تحقیقاتی در ژورنال‌ها و همایش‌های بین‌المللی می‌تواند تأثیر معدل پایین را کمرنگ کند. برای نشان دادن روحیه تحقیق و علاقه به تحصیل، درزمینه‌ی تخصصی خود مقالات متعددی انتشار دهید. اکثر دانشگاه‌ها در مقاطع ارشد و دکترا برای روحیه پژوهشی افراد بهای بیشتری قائل می‌شوند.

به عنوان مثال، دو داوطلب هم سن و با نمره زبان یکسان اولی با معدل ۱۳ از دانشگاه نه‌چندان شاخص ولی با انتشار ۶-۵ مقاله ISI که هرکدام چندین بار، توسط دیگر مقالات استناد شده است. دومی با معدل ۱۸ از دانشگاه بهتر و تنها با یک مقاله بدون استناد. این دو دانشجو شانس برابری برای گرفتن اپلای از دانشگاه‌های برتر دارند.

در تمام دنیا دانشگاه‌هایی وجود دارند که با معدل ۱۲ و نمره زبان کم هم حاضرند پذیرش تحصیلی بدهند. قبل از هر اقدامی بهتر است لیست دانشگاه‌های معتبر و قابل ارزیابی وزارت علوم را بررسی کنید تا از اعتبار علمی دانشگاه مطمئن شوید.

پرونده ارسالی برای اخذ پذیرش تحصیلی، باید بتواند کمیته داوری را متقاعد کند. مهم ماهیت و کیفیت مدارک ارسالی است و تنها یکی از مدارک نمی‌تواند تعیین‌کننده باشد. صلاحیت علمی و فردی متقاضی درمجموع سنجیده خواهد شد. لذا ضروری است تا ضعف در معدل را با جدی گرفتن مدارک دیگر هم‌پوشانی کنید. تیم آموزشی دکتر شریفیان، شما را در این امر یاری می‌نماید. در این راستا، می‌توانید از مشاوره متخصصین این زمینه در گروه آموزشی گام بهره‌مند شوید.

– حداقل معدل و رزومه مورد نیاز برای تحصیل در خارج از کشور

حداقل معدل و رزومه مورد نیاز برای تحصیل در خارج از کشور را می‌توان یکی دیگر از ویژگی‌های فردی تاثیرگذار بر تحصیل در خارج از کشور دانست. در بعضی موارد دیده شده که افرادی قصد تحصیل در خارج را دارند که رزومه کامل یا معدل بالایی ندارند. آیا امکان تحصیل در خارج از کشور برای این افراد هست؟ باید بگوییم که معدل خوب و رزومه عالی، می‌تواند شرایط اخذ پذیرش در دانشگاه‌های معتبر دنیا باشد. شایان به ذکر هست که حتی اگه معدل خوبی ندارید با افزایش و قوی کردن رزمه خود این تاثیر معدل را کمتر کنید.

‫6 نظر

  • ناشناس گفت:

    من معدلم برای اپلای پایینه، پس میشه هنوز هم امیدوارد باشم.
    ممنونم

  • امیر گفت:

    پس من که معدلم پایینه هنوز میتونم امیدوار باشم
    ممنون

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    چهارده + هفده =