نخبه وظیفه و نخبگی چیست؟
سرباز نخبه یا نخبه وظیفه
دغدغه سربازی امروزه گریبانگیر همهی جوانان است. بسیاری از افراد که به عنوان نخبه شناخته میشوند میتوانند به جای خدمت سربازی با همکاریهای علمی (نخبه دانشگاهی) و ارتقای بخش دانش بنیان کشور (نخبه فناور)، بستر مناسبی برای ارتقای علمی کشور باشند تا از علمشان بیش از پیش در جهت سرافرازی و سربلندی کشورمان استفاده شود.
مراحل اقدام برای نخبه وظیفه
اقدام برای ثبت پروژهی وزارت دفاع و جایگزینی آن با خدمت ملزم به طی مراحلی است که در راستای سهولت آن مراحل جامع و کامل این اقدامات برای شما عزیزان شرح داده میشود باشد تا کمکی به علاقمندان شرکت در پروژه های کشوری باشد. این کار هم به نفع کشور است و هم مزایای زیادی برای خود فرد دارد. در این راستا مرکز نخبگان و استعدادهای نیروهای مسلح درصدد است تا با جذب نیروهای نخبه به صورت نیمه وقت و تمام وقت و جایگزینی مدیریت دانشی هدفمند و در قالب همکاری علمی نخبگان وظیفه به جای خدمت سربازی بازدهی بیشتری در جهت شکوفایی جوانان و به کار گرفته شدن استعداد آنان متناسب با پروژههای تحقیقاتی کشور بهوجود آورد.
1- ثبت نام در سامانه سینا
متقاضیان حداکثر سه سال پس از زمان دانش آموختگی از دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور میتوانند درخواست خود را بارگذاری کنند. بررسی پرونده دانش آموختگان، منوط به ثبت کامل اطلاعات متقاضی در سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان است و هیچ یک از مدارک به طور دستی تحویل داده نمیشود. احراز صلاحیت و تایید نخبگان از طریق سامانه سینا انجام میگیرد و برای اینکه افراد متقاضی بتوانند خودشان را ثابت کنند نیازمند چاپ مقاله، کتاب، شرکت در المپیاد، عضویت در انجمنهای علمی و رزومهی خوبی هستند. سامانه سینا امتیازاتی را برای فعالیتهای علمی، فناورانه، اجتماعی، قرآنی، هنری و فرهنگی دانشجویان مستعد اختصاص داده است و در صورت کسب حداقل ۱۰۰ امتیاز درخواست افراد ثبت نهایی خواهد شد. بررسی پرونده توسط کارشناس و جمع بندی بررسیهای انجام شده توسط مسئول سامانه انجام میگیرد و در صورت وجود نقص، پرونده به متقاضی بهمنظور رفع نواقص ارجاع میگردد. پس از تکمیل، پرونده به مرحله راستی آزمایی مدارک منتقل میشود. بارگذاری اطلاعات خلاف واقع در هرمرحله از بررسی، موجب میشود متقاضی از تمامی تسهیلات بنیاد محروم و عدم صداقت وی به دستگاههای ذی ربط اعلام و به لحاظ حقوقی موضوع پیگیری میشود. نتایج ارزیابی پرونده متقاضیان استفاده از تسهیلات «نظام وظیفه تخصصی» را حداکثر ۴۵ روز کاری پس از تکمیل مدارک و راستی آزمایی آنها از سوی متقاضی اعلام میکنند. نتایج مربوط به برگزیدگان سایر تسهیلات در دو نوبت (شهریور ماه و بهمن ماه) به متقاضیان اعلام میشود (نتیجه نهایی متقاضیانی که در نیمه اول سال پرونده خود را تکمیل کرده اند و مورد راستی آزمایی قرار گرفته اند در شهریور ماه و سایر متقاضیان در بهمن ماه اعلام میگردند). در صورتی که فرد متقاضی مهرماه سال جاری در یکی از دانشگاههای کشور به عنوان دانشجوی نو ورود مشغول به تحصیل خواهد شد، لازم است تا اواسط تیر ماه در سامانه اعلام کرده و پس از پذیرفته شدن در دانشگاه، اطلاعات مربوط به محل تحصیل خود را تا نیمه اول مهر ماه در سامانه سینا درج نماید تا در صورت برگزیدگی در بنیاد، از این پشتیبانیها بهرهمند گردد.
چنانچه با درخواست متقاضی موافقت نشود، متقاضی مجاز است با ارتقای فعالیتهای نخبگانی خود و صرفا یک بار دیگر درخواست خود را در سامانه بارگذاری نماید. پس از راستی آزمایی، متقاضی باید به یکی از دفاتر بنیاد ملی نخبگان یا دفتر بنیاد ملی نخبگان مراجعه حضوری داشته باشد. سپس بار دیگر پرونده به منظور مقایسه امتیازها و تصمیم گیری نهایی به کارگروه تخصصی بررسی درخواستهای نظام وظیفه ارجاع داده میشود. در این مرحله در صورت تایید درخواست در کارگروه تخصصی، درخواست متقاضیان فارغ التحصیل به مرحله تکمیل فرم اطلاعات فردی نخبگان و درخواست دانشجویان دکتری تخصصی به مرحله تکمیل فرم موافقت نامه استاد راهنما ارجاع داده میشود. در صورت رد درخواست در کارگروه تخصصی از طریق سامانه سینا اطلاع رسانی میگردد.
2- معرفی به دانشگاه دفاع ملی یا داعا
سپس نامه پذیرش متقاضی، چاپ و به دانشگاه دفاع ملی معرفی میشود. شمارهی نامه به بنیاد نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح ارجاع داده شده و در اولین فرصت متقاضی موظف به مراجعه حضوری به مرکز نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح است. در مرکز نخبگان نیروهای مسلح متناسب با رشته و تخصص فرد به یکی از سازمانهای تحت نظر وزارت دفاع که مرتبط با پروژه متقاضی است، معرفی میشود. متقاضی باید نامه معرفی مرکز نخبگان را به سازمان تحت نظر وزارت دفاع که معرفی شده است، تحویل دهد. در این مرحله کارهای تخصصی متقاضی آغاز شده و میتواند از سازمان مربوطه تقاضای موضوع پروژه کرده و یا موضوعی معرفی کند. بعد از معرفی موضوع، پروپوزال تهیه شده و سپس پروپوزال فرد به سازمان مربوطه برای تصویب ارجاع داده میشود. پس از تصویب پروپوزال، سازمان مربوطه برای مرکز نخبگان نیروهای مسلح نامهای ارسال کرده و موافقت خود را مبنی بر انجام پروژه جایگزین خدمت متقاضی اعلام میدارد. نامه سازمان مربوطه خطاب به مرکز نخبگان نیروهای مسلح باید بهصورت حضوری به مرکز نخبگان ارائه گردد. سپس نامهی دیگری خطاب به سازمان مربوطه نگارش میگردد که فرد متقاضی بهطور حضوری به سازمان مربوطهای که به آن معرفی گردیده، ارائه میدهد. از این تاریخ به بعد میتوان بهطور رسمی پروژه جایگزین خدمت سربازی را آغاز نمود. در ادامه جداولی مربوط به سهم فعالیتهای پژوهشی مشاهده میکنید.
متقاضیان و داوطلبین این تسهیلات میتوانند برای داشتن رزومه بهتر و گرفتن مشاوره به منظور استفاده از تسهیلات نخبه وظیفه با ما تماس گرفته و از خدمات ما در جهت نوشتن مقاله خود به بهترین نحو استفاه نمایند تا انشالله بتوانند امتیاز لازم را کسب نمایند. در زیر جدول امتیاز مقالات ISI چاپ شده در مجلات Q1 که برای شما امتیاز دارد آورده شده است.
جدول امتیاز بندی نویسندگان مقالههای علمی پژوهشی

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من برای سرباز نخبگی اقدام کردم. اگر کسی گروه تلگرام نخبگان رو بخواد به من بدین آیدیشو. ممنونم
با سلام. سپاس از شما
سلام میشه منو تو گروه تلگرام نخبه وظیفه اد کنید شمارمو تو ثبت نام دادم
با شماره 09909455674 تماس بگیرید. خانم عارفیان
سلام اگه ما کارشناسی رو دانشگاه تهران باشیم و ی مقاله خوب هم داشته باشیم قبل اینکه واسه ارشد اقدام کنیم میتونیم ازین مزایا استفاده کنیم ؟شما راجع بهش مشاوره میدید ؟
با سلام، خیلی از دانشگاه ها هستن که این شرایط براشون خیلی مهمه و میتونن شما رو بعنوان استعداد درخشان بپذیرن.