نقش مقاله برای نخبگان و سرباز نخبگی

سرباز نخبه یا نخبه وظیفه

دغدغه سربازی امروزه گریبان­گیر همه‌­ی جوانان است. بسیاری از افراد که به عنوان نخبه شناخته می‌شوند می‌­توانند به ­جای خدمت سربازی با همکاری‌های علمی (نخبه دانشگاهی) و ارتقا­ی بخش دانش بنیان کشور (نخبه فناور)، بستر مناسبی برای ارتقا­ی علمی کشور باشند تا از علمشان بیش از پیش در جهت سرافرازی و سربلندی کشورمان استفاده شود.

مراحل اقدام برای نخبه وظیفه

اقدام برای ثبت پروژه­ی وزارت دفاع و جایگزینی آن با خدمت ملزم به طی مراحلی است که در راستای سهولت آن مراحل جامع و کامل این اقدامات برای شما عزیزان شرح داده می‌­شود باشد تا کمکی به علاقمندان شرکت در پروژه های کشوری باشد. این کار هم به نفع کشور است و هم مزایای زیادی برای خود فرد دارد. در این راستا مرکز نخبگان و استعداد­ها­ی نیرو­های مسلح درصدد است تا با جذب نیروهای نخبه به صورت نیمه وقت و تمام وقت و جایگزینی مدیریت دانشی هدفمند و در قالب همکاری علمی نخبگان وظیفه به جای خدمت سربازی بازدهی بیشتری در جهت شکوفایی جوانان و به کار گرفته شدن استعداد آنان متناسب با پروژه‌­های تحقیقاتی کشور به‌­وجود آورد.

1- ثبت نام در سامانه سینا

متقاضیان حداکثر سه سال پس از زمان دانش آموختگی از دانشگاه‌­ها و پژوهشگاه­‌ها­ی کشور می­‌توانند درخواست خود را بارگذاری کنند. بررسی پرونده دانش آموختگان، منوط به ثبت کامل اطلاعات متقاضی در سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان است و هیچ یک از مدارک به طور دستی تحویل داده نمی‌­شود. احراز صلاحیت و تایید نخبگان از طریق سامانه سینا انجام می‌گیرد و برای اینکه افراد متقاضی بتوانند خودشان را ثابت کنند نیازمند چاپ مقاله، کتاب، شرکت در المپیاد، عضویت در انجمن­‌های علمی و رزومه‌­ی خوبی هستند. سامانه سینا امتیازاتی را برای فعالیت‌­های علمی، فناورانه، اجتماعی، قرآنی، هنری و فرهنگی دانشجویان مستعد اختصاص داده ­است و در صورت کسب حداقل ۱۰۰ امتیاز درخواست افراد ثبت نهایی خواهد شد. بررسی پرونده توسط کارشناس و جمع بندی بررسی­‌های انجام شده توسط مسئول سامانه انجام می­‌گیرد و در صورت وجود نقص، پرونده به متقاضی به­‌منظور رفع نواقص ارجاع می‌­گردد. پس از تکمیل، پرونده به مرحله راستی آزمایی مدارک منتقل می‌شود. بارگذاری اطلاعات خلاف واقع در هرمرحله از بررسی، موجب می‌­شود متقاضی از تمامی تسهیلات بنیاد محروم و عدم صداقت وی به دستگاه‌­های ذی­ ربط اعلام و به لحاظ حقوقی موضوع پیگیری می‌­شود. نتایج ارزیابی پرونده متقاضیان استفاده از تسهیلات «نظام وظیفه تخصصی» را حداکثر ۴۵ روز کاری پس از تکمیل مدارک و راستی آزمایی آن­ها از سوی متقاضی اعلام می­کنند. نتایج مربوط به برگزیدگان سایر تسهیلات در دو نوبت (شهریور ماه و بهمن ماه) به متقاضیان اعلام می­شود (نتیجه نهایی متقاضیانی که در نیمه اول سال پرونده خود را تکمیل کرده اند و مورد راستی آزمایی قرار گرفته اند در شهریور ماه و سایر متقاضیان در بهمن ماه اعلام می­­‌گردند). در صورتی که فرد متقاضی مهرماه سال جاری در یکی از دانشگاه‌های کشور به عنوان دانشجو­ی نو ­ورود مشغول به تحصیل خواهد شد، لازم است تا اواسط تیر ماه در سامانه اعلام کرده و پس از پذیرفته شدن در دانشگاه، اطلاعات مربوط به محل تحصیل خود را تا نیمه اول مهر ماه در سامانه سینا درج نماید تا در صورت برگزیدگی در بنیاد، از این پشتیبانی­ها بهره‌­مند گردد.

2- معرفی به دانشگاه دفاع ملی یا داعا

سپس نامه پذیرش متقاضی، چاپ و به دانشگاه دفاع ملی معرفی می­‌شود. شماره­ی نامه به بنیاد نخبگان ستاد کل نیرو­ها­ی مسلح ارجاع داده شده و در اولین فرصت متقاضی موظف به مراجعه حضوری به مرکز نخبگان ستاد کل نیرو­های مسلح است. در مرکز نخبگان نیرو­های مسلح متناسب با رشته و تخصص فرد به یکی از سازمان­های تحت نظر وزارت دفاع که مرتبط با پروژه متقاضی است، معرفی می­‌شود. متقاضی باید نامه معرفی مرکز نخبگان را به سازمان تحت نظر وزارت دفاع که معرفی شده است، تحویل دهد. در این مرحله کار­های تخصصی متقاضی آغاز شده و می‌­تواند از سازمان مربوطه تقاضا­ی موضوع پروژه کرده و یا موضوعی معرفی کند. بعد از معرفی موضوع، پروپوزال تهیه شده و سپس پروپوزال فرد به سازمان مربوطه برای تصویب ارجاع داده می­‌شود. پس از تصویب پروپوزال، سازمان مربوطه برای مرکز نخبگان نیروهای مسلح نامه­‌ای ارسال کرده و موافقت خود را مبنی بر انجام پروژه جایگزین خدمت متقاضی اعلام می­‌دارد. نامه سازمان مربوطه خطاب به مرکز نخبگان نیرو­های مسلح باید به­صورت حضوری به مرکز نخبگان ارائه گردد. سپس نامه­ی دیگری خطاب به سازمان مربوطه نگارش می­‌گردد که فرد متقاضی به­طور حضوری به سازمان مربوط‌ه­ای که به آن معرفی گردیده، ارائه می‌­دهد. از این تاریخ به بعد می­‌توان به­طور رسمی پروژه جایگزین خدمت سربازی را آغاز نمود. در ادامه جداولی مربوط به سهم فعالیت­‌های پژوهشی مشاهده می­‌کنید.

متقاضیان و داوطلبین این تسهیلات می‌توانند برای داشتن رزومه بهتر و گرفتن مشاوره به منظور استفاده از تسهیلات نخبه وظیفه با ما تماس گرفته و از خدمات ما در جهت نوشتن مقاله خود به بهترین نحو استفاه نمایند تا انشالله بتوانند امتیاز لازم را کسب نمایند. در زیر جدول امتیاز مقالات ISI چاپ شده در مجلات Q1 که برای شما امتیاز دارد آورده شده است.

جدول امتیاز بندی نویسندگان مقاله‌های علمی پژوهشی

مقالات چه تاثیری در اخذ نخبگی وظیفه دارند؟

 هرساله افرادی که از نظر بنیاد نخبگان کشور شرایط نخبگی را دارا باشند به جذب نخبگانی و نخبگی وظیفه میرسند. ابتدا باید مدارک خود را در بازه زمانی اعلامی از سوی بنیاد برای بررسی به سامانه سینا به نشانی sina.bmn.ir بفرستید و درخواست تسهیلات موردنظر را نمایید. از این مرحله به بعد امتیازات شما محاسبه میگردد و درصورتی که واجد شرایط باشید، انتخاب میشوید. این امتیازات همه ی فعالیت های علمی، پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و فناورانه را شامل میشود.

در ادامه نحوه محاسبه امتیازها را به طور مختصر برای داشتن دیدی باز از شرایط نخبگی وظیفه شرح میدهیم.

_به این توجه داشته باشید که اگر شما فارغ التحصیل دوره کارشناسی هستید به هیچ وجه امکان استفاده از این مزیت را ندارید مگر اینکه به نحوی پیشرو در علم باشید و مدیر یا موسس یک شرکت دانش بنیان باشید. اگر این شرط را در مقطع کارشناسی داشته باشید، باز هم اطلاعات و امتیازات شما باید توسط بنیاد بررسی شود تا به امتیاز لازم رسیده باشید.

_ فارغ التحصیلان دوره کارشناسی باید حداقل 60 تا 90 امتیاز و دوره کارشناسی ارشد و دکترای حرفه ای حداقل 80 تا 130 امتیاز کسب کرده باشند تا بتوانند در طرح بنیاد ثبت نام نمایند.

_اختراعات و چاپ کتاب بسته به کیفیت و مقام علمی امتیاز داده میشوند.

_اگر با شرکت های خارجی در زمینه علمی، پژوهشی همکاری داشته اید امتیازی برای شما درنظر گرفته میشود.

_ طبق آمار مکتوبی که از داوطلبین نخبگی وظیفه در دست است اغلب افرادی که مقاله های خوبی در مجلات معتبر و با ایمپکت قابل قبول این بنیاد چاپ کرده اند شانس خیلی بیشتری داشته اند.   

مقالات علمی و تحقیقاتی می توانند تاثیر قابل توجهی در اخذ نخبگی وظیفه داشته باشند. در زیر تاثیرات مهم مقالات بر اخذ نخبگی وظیفه آمده است:

  1. ارزیابی تخصص: مقالات علمی نشان می دهند که شما در حوزه خاصی تخصص دارید و توانایی تحقیقات و تولید دانش را دارید. این امر می تواند به شما کمک کند تا در رقابت های نخبگی وظیفه برتری داشته باشید.
  2. شهرت و شناخته شدگی: مقالات علمی و تحقیقاتی شما می تواند شما را به عنوان یک پژوهشگر معتبر در حوزه خاصی شناخته شده کند. این شناخته شدگی می تواند به شما کمک کند تا در فرآیند اخذ نخبگی وظیفه از رقبا پیشی بگیرید.
  3. تجربه و مهارت ها: مقالات علمی نشان می دهند که شما در تحقیقات و آنالیز داده ها تجربه دارید و مهارت های لازم را برای انجام تحقیقات پیشرفته و تولید دانش به کار می برید. این مهارت ها می توانند در اخذ نخبگی وظیفه مورد استفاده قرار گیرند.

4.همکاری با همتایان برجسته: در صورتی که مقالات شما با همتایان برجسته و معتبر در حوزه خاصی همکاری داشته باشد، می تواند شما را به عنوان یک شخص مورد توجه و قابل اعتماد در این حوزه نشان دهد. این همکاری ها می توانند در اخذ نخبگی وظیفه تاثیر قابل توجهی داشته باشند.

5.تأثیر و اثرگذاری: مقالات علمی می توانند نشان دهنده تأثیر و اثرگذاری شما در حوزه مورد نظر باشند. این تأثیر و اثرگذاری می تواند به شما کمک کند تا در اخذ نخبگی وظیفه برتری داشته باشید.

به یاد داشته باشید که فعالیت موثر شما در تولید علم که اصلی ترین آن مقاله است باعث امتیاز موثری خواهد بود و مهمتر از تعداد مقالات، کیفیت و ارزش علمی آنهاست. میتوانید با انتخاب همایش های برتر داخلی و بین المللی در زمینه رشته خود مقالات کنفرانسی با ارزش علمی بالا بیافرینید یا با چاپ مقالات مروری و پژوهشی خود در مجلات معتبر داخلی یا ژورنال های خارجی، امتیاز خود را از حداقل تعیین شده بالاتر بیاورید تا در رقابت با سایرین برای بنیاد جلب توجه کنید و جزو انتخاب شدگان نهایی باشید. برای مشاوره و اطلاعات بیشتر به لینک های مربوطه مراجعه کنید.

 

‫6 نظر

  • امیر گفت:

    من برای سرباز نخبگی اقدام کردم. اگر کسی گروه تلگرام نخبگان رو بخواد به من بدین آیدیشو. ممنونم

  • Hamid گفت:

    سلام اگه ما کارشناسی رو دانشگاه تهران باشیم و ی مقاله خوب هم داشته باشیم قبل اینکه واسه ارشد اقدام کنیم میتونیم ازین مزایا استفاده کنیم ؟شما راجع بهش مشاوره میدید ؟

    • modiresite گفت:

      با سلام، خیلی از دانشگاه ها هستن که این شرایط براشون خیلی مهمه و میتونن شما رو بعنوان استعداد درخشان بپذیرن.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پانزده − دو =