<meta name="robots" content="noindex nofollow"/>

تفاوت الزویر با ساینس دایرکت Elsevier

تفاوت الزویر با ساینس دایرکت

نام‌­های ساینس دایرکت و الزویر برای بسیاری از دانشجویان نامی آشنا است. به‌­طور تقریبی می­توان گفت که بر بیش از نیمی از مقاله‌­های علمی که یک دانشجو  یا پژوهشگر در زمان اشتغال به امر پژوهش مطالعه می‌کند، نام و لوگوی الزویر و اغلب به‌­طور همزمان نام ساینس دایرکت نیز نقش بسته است. امّا به ­راستی تفاوت میان واژه‌­هایی مانند “ساینس دایرکت” و “الزویر”چیست؟

 ۱) الزویر (Elsevier) چیست؟

 تعریف رسمی که الزویر از شرکت خود ارائه داده است بدین شرح می‌­باشد:

<الزویر یکی از ارائه­دهندگان پیشروی راهکارهای مطالعاتی است که سعی در افزایش عملکرد متخصصان حوزه­های مختلف علمی، پزشکی و فناوری دارد؛ و تسهیلاتی را فراهم می­آورد تا متخصصان ذیل بتوانند تصمیمات بهتری را اتخاذ کنند، مراقبت­های بهتری را از بیماران به­عمل آورند و گاهی حتی اکتشافات پیشگامان­ را ایجاد کنند که این پیشرفت­ها بتواند مرزهای دانش را جابه­جا کند و موجبات پیشرفت بشر را فراهم آورد.>

الزویر راهکارهای دیجیتال مبتنی بر وب را ارائه می­‌دهد، که از میان آن­ها می‌­توان به (SicenceDirect، ClinicalKey Elsevier Research Intelligence) اشاره کرد. این شرکت حدود 3،200 ژورنال، شامل عناوینی همچون(The Lacent) و(Cell)، و بیش از 35000 عنوان کتاب را منتشر می‌­سازد. شرکت الزویر یکی از توابع گروه شرکت­‌های(Group PLC)  (Reed Elsevier) است که یکی از شرکت­های پیشگام جهان در ارائه­ی راهکارهای مطالعاتی حرف‌ه­ای در بخش‌های علوم، پزشکی، حقوق، ریسک و کسب­‌وکار است.

شرکت الزویر کنونی که یکی از ناشران مدرن محسوب می­شود، در سال ۱۸۸0 تاسیس شده است. اما ریشه‌­های این شرکت را می‌­توان در یک انتشارات کوچک هلندی به نام (Elzevir) جست. الزویر نام خود را از شرکت اصلی که )سرای الزویر( نام داشت، به ارث برده است. سرای الزویر انتشارات کوچکی بود که در سال 1580 توسط خاندان  (Elzevir)که خانواده­‌ای هلندی بود، تاسیس شد.

در کارنامه­‌ی انتشارات الزویر کتب و مقاالت منتشر شده‌­ی بسیار درخشانی به­‌چشم می‌­خورد، که نشان­‌دهنده­ی کمک شایان این شرکت به توسعه‌ی علم است. از این میان می‌­توان به مواردی هم­چون انتشار اولین و آخرین مقاله علمی گالیله در سال 1683 توسط الزویر، انتشار مقاالت استفان هاوکینگ (فیزیکدان مشهور در عصر حاضر)، انتشار کتاب­‌های ژول­ورن و بسیاری از دانشمندانی که در دو عصر حاضر موفق به دریافت جوایز نوبل شده‌­اند، اشاره کرد.

 تصویر لوگوی کنونی انتشارات Elsevier که در گوشه‌ی بالا- سمت چپ تمامی انتشارات این شرکت به چشم میخورد را (آیزاک الزویر) فرزند (لوئیز الزویر)، موسس سرای الزویر، در سال 1620 طراحی کرد و در تمامی مستندات این شرکت آن را درج نمود. بر سر معنا و مفهوم دقیق این لوگو توافق جامعی وجود ندارد. این تصویر درخت نارونی را نشان می‌­دهد که درخت تاکی بر دور آن پیچیده است و عبارت التین (Non Soluus)که به معنی (‌عدم تنها بودن) است از آن آویزان است. هرچند اکثر دانشمندان اتفاق نظر دارند که درخت نارون نشان­‌دهنده­ی درخت دانش است، اما معنی تاکی که دور آن پیچیده است، چندان واضح نیست.

تاریخ‌­شناس معاصر، (لوسی شولتر)معتقد است که مردی که در زیر درخت ایستاده است نشان­‌دهنده‌­ی یک فیلسوف یا یک دانشمند فرزانه است که از میوه­­­­‌ی درخت که سخنان الهام‌بخش و پربار دیگر دانشمندان است، بهره می­‌گیرد. در این دیگاه رابطه‌­ی میان درخت نارون و تاک، ثمره دادن و تولید میوه است و درنتیجه دربردارنده‌­ی یک پند اخلاقی است. همانطور که (اراسموس) به استعاره‌­ی درخت و تاک اشاره دارد:

(همچو تاک که باوجود قرار گرفتن در جایگاه شاخص‌­ترین درختان، نیازمند حمایت عصا یا ستون­‌های چوبی یا درختان دیگری که هیچ­یک دارای میوه نیستند می‌­باشد، علما و قدرتمندان نیز نیازمند کمک انسان­‌های ضعیف‌­تر هستند).

در این نگاه، لوگوی الزویر نشان­‌دهنده‌­ی رابطه­‌ی نمادین محقق و ناشر است. افزودن پیام (تنها نبودن) این پیام را تقویت می­‌کند که همچنان که وجود درخت نارون برای حمایت از محققان و دانشمندان الزامی است، وجود دانشمندان نیز قطعاً برای ثمره دادن ضرورت دارد. این نماد نشان­دهنده­‌ی رابطه­‌ی میان الزویر و نویسندگان است، به‌­طوری که آنها به‌­طور مجزا هیچ­‌یک به‌­تنهایی نه مستقل از دیگری است و نه وابسته به طرف دیگر، بلکه هر دو به یکدیگر وابستگی متقابل دارند.

2) معرفی ساینس دایرکت (ScienceDirect)

همان­طور که احتمالا تا به­حال متوجه شده­ا­ید، ساینس دایرکت یکی از محصولات انتشارات Elsevier است. ساینس دایرکت یکی از 79 نوع محصول آنلاینی است که شرکت الزویر در اختیار پژوهشگران، دانشجویان، اساتید، و کلیه­ی علاقه­‌مندان به علم و دانش قرار می­‌دهد. تصویر زیر از بخش معرفی پایگاه­‌های علمی قابل استفاده توسط صنایع مختلف که در سایت رسمی الزویر منتشر شده است، استخراج گردیده است. در این تصویر می‌­توان نام ساینس دایرکت و اسکوپوس را در کنار دیگر عناوین مرتبط با صنایع مختلف، مشاهده کرد.

  محصولات-انتشاراتElsevier-

به‌­طور خلاصه می­‌توان گفت که ساینس دایرکت یکی از پایگاه­‌های علمی است که بیش از 3500 عدد ژورنال، 15600000 عنوان مقاله تمام متن، و تعداد تقریبی 30،000 جلد کتاب را برای دانلود و دسترسی آنلاین در اختیار کاربران قرار می­‌دهد. بخش اعظمی از ژورنال­‌های موردانتشار در این دیتابیس، توسط موسسه علمی (تامپسون رویترز) نمایه‌­گذاری می­‌شود؛ بنابراین اغلب مقالاتی که از این پایگاه دانلود شده، مورد استفاده قرار می­‌گیرد، جزو مقاالت isi محسوب می‌­شود.

‫3 نظر

  • Saeed گفت:

    سلام وقتون بخیر لطف میکنید سایتی معرفی کنید که ایمپکت مجلات رو توش زده باشه و راحت بشه مقاله های مورد نظرمون رو پیدا کنیم ؟

  • modiresite گفت:

    به آموزش های دیگر در سایت مراجعه کنید.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    4 × چهار =