کلیاتی درباره IELTS
IELTS مخفف عبارت International English Language Testing System میباشد که در واقع یک سیستم مشخص برای ارزیابی میزان مهارت و تسلط افراد نسبت به زبان انگلیسی است و توسط دانشگاه کمبریج، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود و سالانه در سراسر جهان افرادی زیادی در این آزمون شرکت میکنند.

آزمون آیلتس در دو نوع آکادمیک و عمومی برگزار میشود، اگر قصد دارید که در آینده تحصیلات خود را در دانشگاههای خارجی انگلیسی زبان ادامه دهید، باید سعی کنید که در آیلتس آکادمیک IELTS ACADEMIC نمره ی قابل قبولی به دست آورید. آیلتس جنرال IELTS GENERAL برای کسانی مناسب است که میخواهند به قصد مسافرت، کار و یا شرکت در دورههای تحصیلی غیر دانشگاهی در کشورهای انگلیسی زبان، از مدرک این آزمون استفاده نمایند. آزمون آیلتس به سنجش مهارتهای اصلی زبان یعنی گفتار (speaking)، شنیدار (listening)، نوشتار (writing) و خواندن (reading) میپردازد و موفقیت در آن به این معناست که شما از این مهارتها به حد قابل قبولی برخوردار هستید.
این آزمون دارای چهار مرحله اصلی میباشد که به مدت دو ساعت و چهل و پنج دقیقه برگزار میگردد، تعداد سوالات و مدت زمان تعیین شده برای پاسخگویی به آنها به شرح زیر است:
بخش شنیداری: تعداد سوالات 40 و مدت زمان پاسخگویی 30 دقیقه + 10 دقیقه برای وارد کردن جوابها در پاسخنامه
بخش خواندن: تعداد سوالات 40 و مدت زمان پاسخگویی 60 دقیقه
بخش نوشتن: تعداد سوالات 2 و مدت زمان پاسخگویی 60 دقیقه
بخش مکالمه: مدت زمان پاسخگویی 11 تا 14 دقیقه
حداقل نمره در آزمون IELTS
بازه نمره، عددی بین 0 تا 9 میباشد که نمره 9 عالی، نمره 7 خوب، نمره 5 متوسط و نمره 4 به پایین ضعیف محسوب میگردد. این نمره بر اساس محاسبه ی نمرات کسب شده ی شما در بخشهای مختلف گفتاری، نوشتاری، شنیداری و خواندن به دست میآید، برای دریافت پذیرش از دانشگاههای معتبر، شرایط و قوانین هر دانشگاهی میتواند متفاوت باشد ولی درکل برخورداری از نمره 7 آزمون آیلتس کافی میباشد. هریک از مهارتهاى چهارگانه در این آزمون بطور جداگانه از ۱ تا ۹ امتیاز دهى شده و در نهایت معدل ۴ مهارت ذکر شده محاسبه و اعلام مىشود.
اعتبار مدرک آیلتس
از زمانی که شما این مدرک را اخذ نمایید، به مدت دو سال بعد مجددا باید در این آزمون شرکت کنید تا بتوانید مهارتهای خود را بسنجید زیر امکان دارد که با گذر زمان دانش زبان انگلیسی شما هم تغییر کرده باشد.
اعتراض به نتیجه آزمون آیلتس
هر داوطلبی میتواند اعتراض و عدم رضایت خود نسبت به نتیجه آزمون را به مرکز مربوطه اعلام نماید. بر اساس مقررات آیلتس، داوطلبان میبایست اعتراض خود را ضمن تکمیل یک برگه اعتراض به فاصله شش هفته از تاریخ آزمون رسماً اعلام دارد. بواسطهٔ این برگه، داوطلب حق اعتراض برای هر یک از بخشها یا مهارتهایی که فکر میکند در آن نمرهای کمتر از آنچه میبایست به وی تعلق گرفته است را خواهد داشت. داوطلب تنها با پرداخت مجدد هزینه آزمون میتواند به نتیجه آزمون خود اعتراض نماید که در صورت تأیید و درست بودن اعتراض، این مبلغ به وی عودت داده میشود. در غیر اینصورت هیچ بخشی از هزینه قابل استرداد نخواهد بود.
تصورات اشتباه درباره آیلتس و کسب نمره بالا
تصورات اشتباه درباره آیلتس و همچنین گرفتن نمرهی بالا در هر بخش وجود دارد. در این مطلب به بعضی از این تصورات نادرست میپردازیم.
آزمون گیرنده باید با عقیده من موافق باشد
آزمون آیلتس، تست دانش سنجی و ایده سنجی نیست بلکه تنها یک تست زبانی است. آزمون گیرنده میتواند در قطب مخالف شما باشد اما در عین حال شما در آزمون نمرهی 9 بگیرید. چرا که آزمون گیرنده تنها توانایی شما در پاسخگویی به سوالات و نحوهی نگارش شما را مورد ارزیابی قرار میدهد. بنابراین در آزمون درمورد آنچه موافق یا مخالف هستید به راحتی ابراز عقیده کنید و یا آن را بنگارید و نگران مخالفت یا موافقت ایدهی آزمون گیرنده نباشید.
آیلتس میخوانم تا نمرهی بالا بگیرم
این مساله هم بزرگترین اشتباه دانشجویان است. این که از آزمون آیلتس چه میدانیم و چطور بخوانیم در جای خود اما نکتهی بسیار مهم این است که توانایی شما در قسمت زبان عمومی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد. بدون سطح مناسب زبان عمومی گرفتن نمره مناسب در آیلتس ممکن نیست.
باید از کلمات سنگین در رایتینگ استفاده کنم
کاملا مشهود است که بسیاری از داوطلبان آزمون آیلتس با این پندار شروع به نوشتن میکنند که هر چه واژگان سنگینتری استفاده کنند نمره بیشتری خواهند گرفت، اما این تصور میتواند نوشته ی شما را تحت تاثیر قرار میدهد و انسجام و پیوستگی متن را دچار اختلال میکند.
نمیتوانم از آزمون گیرنده درخواست کنم که در بخش اسپیکینگ سوال را مجدد تکرار کند.
در بخش اسپیکینگ برخلاف لیسنینگ میتوانید برای تکرار سوال درخواست کنید. حتی داوطلبان انگلیسی زبان هم از این حق برخوردارند. حتی میتوانید از آزمون گیرنده در خصوص معنی واژه سوال کنید اما فراموش نکنید که تنها یک واژه را میتوانید سوال کنید. از این حق به درستی استفاده کنید و تنها زمانی درخواست کنید که واقعا نیاز به کمک دارید.
باید با لهجه آمریکایی یا انگلیسی در آزمون صحبت کنم تا نمرهی خوبی کسب کنم.
داوطلبان زیادی هر روز بدون لهجهی آمریکایی و یا انگلیسی نمرهی بالایی میگیرند. همانطور که میدانید صدها اکسنت انگلیسی وجود دارد و هیچکدام هم در آزمون اسپیکینگ به شما کمک نمیکنند. در حقیقت آزمون بر اساس اکسنت (لهجه) شما نیست بلکه نحوهی درک صحیح شما از سوال و گفتار سلیس و روانی، تلفظ صحیح کلمات، استرس صحیح جمله و کلمات و زیرو بمی صدا در پاسخگویی به سوال نمرهی شما را تغییر میدهد.
باید تمام جملاتم بدون خطا باشند
در واقع مشکل اینجاست که ممکن است ترجیح دهید از ساختارهایی استفاده کنید که سادهتر هستند تا اشتباهی مرتکب نشوید ولی این کار دامنه ساختارهای مورد استفاده شما را محدود میکند.
چرا آیلتس مهم است؟
این که چرا باید آیلتس گرفت، روشن است. متقاضیان تحصیل در خارج از کشور و هم چنین افرادی که خواهان مهاجرت هستند، یکی از راههای نشان دادن سطح آمادگی زبان انگلیسی آن ها، اخذ مذرک آیلتس است. وقتی شما این مدرک را داشته باشید، میتوان فهمید که سطح عمومی زبان شما بر روی ۴ مهارت اشاره شده قبل، چه گونه است.
چون هر مهارت skill دارای یک محدوده band score است و نمره نهایی بر اساس overall تعیین میشود که میانگین هر ۴ مهارت میباشد. اگر شما برای یک از موارد فوق نیاز به اخذ مدرک زبان بین المللی داشتید، آیلتس یکی از پیشنهادات ممکن است. البته باید توجه داشت که مدارک آیلتس بر خلاف تافل که ۵ ساله اعتبار دارد، تنها ۲۴ ماه اعتبار دارد.
پس اگر خواهان اپلای برای دانشگاههای خاصی هستید و قصد دارید ظرف چند ماه پس از اخذ مدرک آیلتس، در دانشگاههای مختلف apply کنید، اخذ آیلتس را در محدوده زمانی قرار بدهید که وقت شما از دست نرود و مدرک expire (منقضی) نشود.
برنامه ریزی برای آیلتس
برنامه ریزی برای شرکت در آزمون آیلتس، همان طور که قبلا نیز متذکر شدیم، بر اساس قابلیتهای فردی، زمان مورد نیاز و هدف از شرکت در آزمون متفاوت است. برای برنامه ریزی اثر بخش باید:
نمره مورد نیاز را تعیین کنید.
مدت زمانی لازم برای اخذ مدرک و ارسال به دانشگاه بر اساس deadline اعلامی را در نظر بگیرید.
منابع مطلوب با مشاوره افراد نخبه و خبره در این زمینه را در نظر بگیرید.
هر ۴ مهارت را بر اساس منابع مورد نظر، به طور متناوب کار کنید.
بازههای زمانی کوتاه مدت برای خود تعیین کنید و مثلا هر ماه، آزمون آزمایشی شرکت کنید تا نقاط ضعف شما مشخص شود.
برای زمان نزدیک به هفتههای برگزاری آزمون هم با کمک استاد خود، برنامه ریزی خاص انجام دهید.
برای نمره ۷ به بالا در آیلتس چه کار کنیم؟
برای کسب نمره ۷ در آزمون آیلتس، باید حداقل در دو مهارت نمره ۷ به بالا داشته باشید. این کار سادهای نیست و وقت و مهارت زیادی طلب میکند. کسانی که نمره ۷ به بالا کسب میکنند، معمولا خوب حرف میزنند و خوب مینویسند و زیاد گوش کردند و زیاد متن انگلیسی در زمینههای مختلف خواندهاند و دایره لغات خوبی دارند. البته نه از نظر ریشه شناسی که در GRE نیاز است. برای گرفتن نمره ۷، بهتر است با کسانی که نمره ۸ گرفتهاند مشورت کنید
چه نمرهای در آیلتس برای پذیرش در دانشگاهها مورد نیاز است؟
هر دانشگاهی در سراسر دنیا، نمره خاصی را به داوطلبان توصیه میکند تا به همراه مدارک تحصیلی جهت بررسی پذیرش آنها ارسال کنند. کارنامه شما میبایست مستقیما از سوی بریتیش کنسول به دانشگاه ارسال شود و شما حق ندارید این کارنامه را به همراه مدارک تحصیلی ارسال کنید.
رنج نمرهای که دانشگاهها برای پذیرفتن کارنامه آیلتس به عنوان سندی دال بر توانایی داوطلب در زبان انگلیسی مد نظر قرار میدهد، تفاوت میکند. مثلا دانشگاههای اروپا برای پذیرش در مقطع کارشناسی، نمره ۶ آکادمیک را مطرح میکنند در حالی که دانشگاههای امریکای شمالی برای مقطع ارشد و دکترا، نمره ۶.۵ تا ۷ را ملاک قرار میدهند. اما برای پذیرش در مقطع کارشناسی، نمره ای بین ۵.۵ تا ۶ هم کفایت میکند.
کشورهای اسکاندیناوی، برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی، رنج ۵.۵، کارشناسی ارشد ۶ و دکترا بین ۶ تا ۶.۵ را مطرح میکنند. در حالی که برای تحصیل در دانشگاههای آمریکای شمالی یا اقیانوسیه، نمره ای بین ۶.۵ تا ۷ معمولا نیاز است.
اگر نتوانید نمره مورد نظر را کسب کنید، احتمال دارد به پذیرش مشروط به شما داده شود که conditional admission نامیده میشود. وقتی پذیرش مشروط گرفتید، احتمال صدور ویزای دانشجویی برای شما کاهش پیدا میکند. اما اگر ویزا صادر شد، پس از ورود به دانشگاه، باید در کلاسهای زبان انگلیسی و هم چنین آزمون تعیین سطح نهایی شرکت کنید تا اجازه ورود به مقطع تحصیلی را پیدا کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ببخشید در مورد آزمون تافل هم اگر مطلب بگذارید ممنون میشم. ممنون بابت موارد کاملتون
آیلتس بهتره یا تافل؟