دوره آموزش مقاله نویسی

از جمله امتیازهای بزرگی که می‌تواند به داشتن یک رزومه تحصیلی و کاری عالی کمک کند؛ ارائه مقاله است. به همین جهت یکی از دغدغه‌های دانشجویان به ویژه در مقطع دکتری، نگارش مقاله است. اما مشکل دقیقا در جایی بروز می‌کند که در هیچ مقطع تحصیلی، حتی در مقاطع مختلف دانشگاهی، هیچ آموزشی در مورد نحوه نگارش یک مقاله حرفه‌ای و قابل ارائه به مراکز بین المللی، به دانشجویان داده نمی‌شود. به همین دلیل گروه آموزشی گام، تصمیم گرفت که تمامی بستر‌های لازم برای آموزش نحوه نگارش انواع مقاله از جمله isi، هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین، برای دانشجویان ساکن شهرستان را فراهم کند. ما در گروه آموزشی گام، مدت 6 سال است که به صورت پیوسته، دوره‌های آموزشی متعددی را برگزار کرده‌ایم.

گروه گام

گروه آموزشی مقاله نویسی گام، به مدیریت دکتر شریفیان به شما کمک می‌کند در کمترین زمان ممکن مقاله ISI خود را نگارش نمایید.

تماس با پشتیبان: 09120564492

سوالات متدوال دانشجویان پیش از ثبت نام دوره آموزش مقاله نویسی

دوره آموزش مقاله نویسی حرفه‌ای، دوره‌ای است که در آن فرد با تمام مهارت‌های نگارش مقاله ISI بین المللی و تمام استانداردهای بین المللی مقاله نویسی آشنا می‌شود. این دوره مقاله نویسی تحت نظارت مدرس مجرب مقاله نویسی ISI که دارای بیش از 50 مقاله در این حوزه می‌باشد و همزمان داور بین المللی مقالات ISI و ادیتور چند مجله و نشریه خارجی است، برگزار می‌شود.

قطعا پیش از شرکت در هر دوره‌ای، اولین سوالی که در ذهن شرکت کنندگان آن دوره به وجود می‌آید؛ این است که ویژگی و تمایز این دوره با سایر دوره‌های مشابه چیست؟

  • اولین تمایز دوره‌های گروه گام، این است که  دوره‌های این گروه، به صورت 10 الی 13 جلسه با فاصله زمانی مناسب برگزار می‌شود تا دانشجویان فرصت کافی برای تمرین آموزه‌های خود را داشته باشند.
  • مدرسان کارگاه‌های آموزشی معمولاً افرادی با تجربه هستند و اغلب چندین مقاله نگارش کرده‌اند و دارای سایتیشن (citation) و اندیس اچ (h-index) خوبی هستند.
  • از جمله ویژگی‌های دوره‌های آموزش مقاله نویسی گروه گام، آن است که به صورت کارگاه برگزار می‌شود. در کارگاه مقاله نویسی، هر کارآموز به طور خاص، علاوه بر اینکه دانش نگارش مقاله را فرامی‌گیرد، مهارت نگارش مقاله، نیز به وی آموزش داده خواهد شد.
  • از سوی دیگر، این دوره‌های مقاله نویسی ISI، به صورت تخصصی برگزار می‌شود، یعنی به گونه‌ای است که هر کارآموز، در رشته تخصصی خود مقاله نویسی را فرا میگیرد که این امر وجه تمایز این دوره و دیگر دوره های مقاله نویسی است.‌

مدرس این دوره، دکتر فریبرز شریفیان جزی می باشد؛ که داشتن اندیس اچ 26 و i10-index برابر با 37 است از جمله افتخارات ایشان به حساب می آید. سابقه درخشان ایشان در قسمت درباره ما به تفصیل بیان شده است.

بله، گروه آموزشی گام، بستر آموزش آنلاین را نیز فراهم کرده است؛ تا تمامی دانشجویان در سرتاسر ایران عزیز و حتی خارج از ایران، بتوانند با گذراندن این دوره، آموزش‌های لازم برای مقاله نویسی را ببینند و با نگارش مقاله‌های حرفه‌ای سطح علمی خود را ارتقا دهند. کارگاه‌های آنلاین تحت پلتفرم بیگ بلو باتن یا ادوبی کانکت برگزار می‌گردد.

مقاله ISI چیست؟

ISI در واقع ملاک سنجش و بررسی اعتبار یک مقاله علمی است. هر ساله مجله‌‌های انگلیسی زبان با این معیار که شامل رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتی ISI، کمیته علمی منتخب مجله، تنوع بین المللی مقالات چاپ شده در مجله، نشر به موقع مجله و جایگاه نشر آن سنجیده می‌شود. فرایند ارزیابی مجلات توسط موسسه کلریویت آنالتیک (Clarivate Analytics Company) صورت می‌گیرد. به مقاله‌هایی که در این ژورنال‌ها چاپ می‌شوند، مقاله isi می‌گویند. برای نگارش چنین مقاله‌ای افراد حتما باید دارای تبحر، مهارت و اطلاعات لازم باشند. اغلب افراد برای کسب معلومات ازکارگاه‌های آموزش مقاله نویسی isi بهره می‌برند. اما کارگاه مقاله نویسی ISI چیست؟

اهمیت مقاله نویسی

همانطور که گفته شد، مقاله نویسی، علاوه بر اینکه سبب گسترش علم در سراسر دنیا می‌شود و شما یک قدم علم را به جلو پیش برده‌اید، سبب افزایش اعتبار شما در میان همکاران شغلی شما و هم صنف‌های شما شده و جایگاه علمی شما را به شدت بهبود میدهد. پس از نگارش یک مقاله و چاپ آن در یک ژورنال معتبر به خوبی خواهید دید که چقدر نگاه‌ها به سمت شما مثبت شده و فرصت‌های بهتر چه در دانشگاه و چه در شغل آینده‌تان پیش روی شما قرار خواهد گرفت.

برگزاری دوره کارگاهی آموزش مقاله نویسی ISI

شباهت مقاله نویسی و مقاله نویسی ISI، آن است که هر دو چارچوب کلی که در ادامه توضیح داده خواهد؛ را دارند. اما مقاله ISI، بدلیل اینکه بین الملی است، یک سری استانداردهای دیگر نیز دارد. مثلا یکی از زبان‌های ژورنال حتما باید انگلیسی باشد. یعنی متادیتای مقالات شامل موضوع، چکیده، و کلمات کلیدی همه مقالات موجود در آن ژورنال، حتما باید به زبان انگلیسی نیز در سایت ژورنال موجود باشند.

دومین مورد در رابطه با مقالات ISI، تعداد کلمات و رفرنس‌ها و تناسب بین رفرنس‌ها است. اینکه چند درصد از مراجع باید از چه سال‌هایی باشند و اینکه تعداد مقالات و کتب معتبر که به آن‌ها باید ارجاع داده شود و یا اینکه آیا می‌توان به سایت‌ها نیز ارجاع داد یا نه، از مهم‌ترین مواردی هستند، که باید در مقاله ISI در نظر داشت. از جمله مهمترین موارد دیگر در چارچوب مقاله ISI، نکات بسیار ریز و قابل توجهی است که اصطلاحا به آن‌ها فوت کوزه‌گری گفته می‌شود و باید آن‌ها را حتما مد نظر قرار داد تا درصد پذیرش مقاله شما بالا برود.

به عنوان مثال اگر شما در نتایج خود یک سری از استاندارد‌های رسم نمودار را رعایت نکنید، ادیتور به شما نمره منفی میدهد و سبب ریجکت شدن مقاله شما می‌گردد. علاوه بر این ادیتور به شما به عنوان یک فرد غیر حرفه‌ای نگاه میکند؛ که این مورد نیز سبب بالا رفتن درصد ریجکت شدن مقاله شما میگردد. بنابراین با یادگیری اشتباهات رایج مقاله نویسی می‌توانید از این موارد بپرهیزید که تمام فوت و فن‌های آن در کارگاه‌های مقاله نویسی گام به شما آموزش داده می‌شود.

دوره

تفاوت دوره ما با سایر دوره‌ها

قبل از بیان تفاوت‌ها باید بگوییم که؛ هر فرد بدون آنکه حتی 1 دقیقه در هر کارگاه مقاله­ نویسی شرکت نماید، می‌­تواند به پژوهشگر و محقق خوبی تبدیل شود. اما مشکلی که در این مسیر وجود دارد آن است که سرعت کار در این روش بسیار کم است و خب دلیلی ندارد فرد 1 تا 2 سال وقت بگذارد که موارد مقاله­ نویسی را یاد گرفته و مهارت نگارش یک مقاله را فرا بگیرد. بعنوان مثال، شاید خودمان طریقه پختن پیتزا را بلد باشیم، اما به دلیل ضیق وقت، به رستوران می‌رویم و پیتزایمان را در آن میل می‌کنیم.

در مسیر مقاله نویسی نیز، شما مطالب بسیار زیادی به زبان فارسی و انگلیسی خواهید یافت که خواندن و دسته­ بندی آن­‌ها امری زمان­بر است و گاها همه مطالب نیز مناسب برای شما نیست، لذا عملا صرفه زمانی و مدیریت زمان ندارد. اما کارگاه‌های مقاله نویسی که تا کنون برگزار شده‌اند بر اساس شیوه برگزاری، در سه دسته قرار می‌گیرند که در ادامه در مورد ویژگی‌ها و فرایند برگزاری آن‌ها توضیح خواهیم داد و در پایان نحوه برگزاری دوره‌های گروه گام که در دسته سوم قرار میگیرد را توضیح می‌دهیم.

  • دوره­‌های کلاسی و کارگاهی یک یا دو روزه شامل 2 الی 6 ساعت

در این دوره­‌ها، شما قرار است فقط با کلیات مقاله­ نویسی آشنا شوید. در اصل شما فنون نگارش و فوت کوزه‌­گری را فرا نمی­‌گیرید و صرفا یک سری اطلاعات در مورد مقاله نویسی کسب می­‌کنید که عمدتا گره­‌ای از کار شما باز نمی­‌کند. همانطور که گفته شد همه­‌ی این اطلاعات برای شما کارایی ندارد و ممکن است بسیاری از آن­ها هجویات باشد، که فقط ذهن شما را پر کند و پیش خودتان بگویید: به به، چه دوره خوبی، چه اطلاعات خوبی! دریغا که بسیاری از آن­ها شاید حتی 1 بار هم به کار شما نیاید و شما در این حالت مطلبی که هیچ کجای مقاله ­نویسی به کار شما نمی­‌آید را فقط حفظ نموده‌­اید.

  • دوره­‌های کلاسی بصورت فیلم ضبط شده

خب در این کارگاه­‌ها که به عقیده برخی شاید کمی بهتر از مورد بالا باشد، به شما اطلاعاتی در مورد قسمت­‌های مختلف مقاله ارائه می­‌شود، اما باز هم صرفا فقط اطلاعاتی را دریافت نموده‌­اید و صرفا نکات بسیار کلی در مورد مقاله نویسی به شما ارائه شده است. حجم زیادی از این موارد فقط صرفا برای پر کردن زمان آموزش است و باز هم مطلبی که هیچ کجای مقاله‌­نویسی به کار شما نمی‌­آید را فقط حفظ نموده‌­اید. بطور کلی در این مورد، شما صرفا وقت با ارزشتان را صرف تماشای چند فیلم نموده‌­اید که در انتها فقط اطلاعات مقاله­ نویسی شما بالا رفته است و هیچ دانش و مهارتی کسب ننموده­‌اید. همه ما می‌دانیم با صرف اطلاعات، نمی‌توان کاری را به ثمر رسانید چرا که شما اعتماد به نفس لازم را برای بهره برداری از این اطلاعات را به دست نیاورده‌اید.

  • دسته سوم، نحوه برگزاری دوره‌ی آموزشی آنلاین گروه گام

تیم گام با سابقه چندین ساله درخشان خود و کادر مجرب و با تجربه در عرصه مقاله نویسی حرفه‌­ای و همچنین توانمندی بالای مدرس دوره‌های آموزشی مقاله نویسی حرفه‌ای، جناب آقای دکتر شریفیان، که بالغ بر 300 دوره مقاله نویسی برگزار نموده‌اند، با همکاری آموزشگاه فنی حرفه‌­ای در حال برگزاری دوره‌های کارگاهی مقاله نویسی برای شما عزیزان است. از طرف دیگر ، در این راستا شما با دانش و مهارت مقاله ­نویسی در رشته تخصصی خود آشنا شده و صفر تا صد مقاله نویسی را در رشته و گرایش خود فراخواهید گرفت.

دوره‌های مقاله نویسی گام به صورت آنلاین برگزار می‌شود. نرم افزار برگزاری کارگاه adobe connect و یا بیگ بلو باتن است، بطوریکه سرور بسیار قوی در اختیار گروه آموزش مقاله نویسی گام، قرار داده شده است. قبل از شروع جلسات، تمام کارآموزان میکروفن (و در صورت تمایل دوربین) لپ تاپ یا گوشی همراه خود را با تیم پشتیبانی کارگاه‌ها چک می‌نمایند؛ که حین ارائه کارگاه بتوانند به درستی در بحث‌های کارگاه شرکت نموده و از مطالب ارائه شده در کارگاه به طور کامل استفاده نمایند.

خدمات عرضه شده در دوره‌های مقاله نویسی گروه گام

خدمات این دوره به همین جا ختم نمی‌­شود. اکانت­‌های پژوهشی مورد نیاز برای شما جهت استفاده به صورت رایگان فراهم می­گردد و کار با نرم‌­افزارهای تخصصی مقاله­ نویسی به شما آموزش داده می­‌شود. در راستای آموزش بهتر شما، تمرین‌­هایی در رشته تخصصی شما فراهم می­گردد و پاسخ آن­ها همراه با تحلیل در اختیارتان قرار می­‌گیرد؛ که بتوانید اشکالات خود را یافته و مهارت خود را در این امر بالا ببرید. همچنین، از آن جا که دوره‌های گام به صورت کلاسی نیست و به صورت کارگاهی است و قرار است همه کارآموزان در حوزه تخصصی خود مقاله نویسی را یاد بگیرند.

بنابراین همه موظف هستند که در مباحث کارگاه شرکت کنند و در میان پرسش و پاسخ‌هایی که استاد با آن‌ها دارد، ایرادات آن‌ها نمایان شده و رفع می‌گردد. بعلاوه، در طول دوره، پس از هر جلسه، تعدادی تمرین در راستای یادگیری بهتر و بهبود مهارت جستجوی کاراموزان در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود. با حل تمارین و بررسی آن‌ها توسط تیم پشتیبانی گام، تمامی اشکالات فرد برطرف شده و وی به یک محقق فوق حرفه‌ای در رشته و گرایش خود تبدیل شده و می‌تواند مرزهای علم را در زمینه کاری خود جابجا نماید.

لذا تمام تلاش تیم گام، ارائه مسیری به منظور کسب دانش و مهارت مقاله نویسی حرفه ای به کارآموزان محترم است. این مسیر به صورت عملی به تک تک کارآموزان آموزش داده می‌شود. جدای از این امر، ارائه مدرک فنی حرفه‌ای مقاله نویسی حرفه‌ای دارای اعتبار بین المللی به هر یک از کارآموزان نیز جزو یکی از مزیت‌های بزرگ این دوره محسوب می‌شود.

دوره

مواردی که در دوره کارگاهی آموزش مقاله نویسی ISI آموزش داده می‌شود

نحوه نگارش مقاله ISI موضوعی است که اغلب برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، دارای ابهام و سردرگمی است. اما با آموزش اصولی، برای همیشه از این سردرگمی، رها خواهید شد و می‌توانید به راحتی مقالات خود را چاپ کنید. دوره‌های کارگاهی آنلاین مقاله نویسی گروه آموزشی گام، به دانشجویان و پژوهشگرانی توصیه می‌گردد که می‌خواهند نگارش مقاله را از پایه آموزش ببینند.

در سال‌های اخیر رقابت بین دانشجویان جهت پذیرش در آزمون دکتری و سهم بسزای مقالات علمی در این گزینش، گروه گام را بر آن داشت تا اقدام به برگزاری کلاس‌های مقاله نویسی، به صورت کارگاهی با حضور یکی از بهترین صاحب نظران این حوزه نماید. مخاطبین این دوره بیش‌تر دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری می‌باشند. هرچند دانشجویان کارشناسی و سایر افراد نیز در صورت علاقه‌مندی می‌توانند در این دوره‌ها شرکت نمایند. در یک مقاله، مواردی هستند که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند که شامل موارد زیر است:

  • موضوع مقاله
  • چکیده
  • مقدمه
  • روش تحقیق
  • نتایج
  • بحث و تجزیه و تحلیل
  • نتیجه گیری
  • منابع

تک تک قسمت‌های یک مقاله اهمیت ویژه دارند. در کارگاه‌های مقاله نویسی حرفه ای گام، شما آموزش می‌بینید که چطور هر قسمت را طبق اصول و چارچوب‌های استاندارد، نگارش نمایید. همچنین اشتباهات رایج در رابطه با نگارش قسمت‌های مختلف را نیز آموزش می‌بینید که خود سبب بهبود کیفیت مقاله شما می‌گردد.

مباحثی که در کلاس آنلاین مقاله نویسی آموزش داده می‌شود

در این دوره مقاله نویسی کارآموزان کارهای تدوین مقاله استاندارد علمی تخصصی، تدوین و تحلیل قسمت­‌های مختلف مقاله از جمله موضوع، چکیده، مقدمه، روش تحقیق، نتایج، بحث و نتیجه‌گیری در رشته تخصصی، استفاده از موتورهای جستجوی معروف مقالات علمی تخصصی، کار با نرم افزارهای مرجع‌­دهی در متن، رفع سرقت علمی و پرافریز (paraphrasing) حرفه­ای، بکارگیری روش‌های پیدا کردن نشریات و ژورنال‌های علمی در رشته تخصصی، نحوه کار با نرم افزار گرامرلی، ارسال یا سابمیت (submit) آنلاین توسط سیستم‌های داوری تخصصی مقالات علمی تخصصی متناسب با هر رشته را فرا می‌گیرند.

پس از اتمام کلاس مقاله‌نویسی ISI گروه گام، داوطلب به یک پژوهشگر مقاله نویس حرفه‌ای و چیره‌دست مبدل می‌شود. کلاس‌های آنلاین مقاله‌نویسی ISI در طی سه مرحله پیش از نگارش، حین نگارش و سابمیت مقاله و داوری برگزار می‌شود. در ادامه در مورد هر کدام از مراحل به تفصیل توضیح خواهیم داد.

دوره

گام اول: پیش از نگارش مقاله ISI

در این گام تمام نکته‌هایی که باید پیش از شروع نگارش مقاله دانست، بیان می‌شود. برخی از مباحثی که در کارگاه مقاله‌نویسی ISI وهله اول بیان می‌شود:

  • مقاله ISI چیست؟
  • انواع اصطلاحات مقاله‌نویسی ISI
  • انواع موتور جستجوی مقالات ISI

گام دوم: حین نگارش مقاله ISI

در مرحله دوم دوره آموزش مقاله‌نویسی ISI، شرکت کنندگان کاملاً با مباحث نگارش آشنا می‌شود. در زمان برگزاری کارگاه به داوطلب تمرین‌هایی در مورد مقاله‌نویسی ISI داده می‌شود؛ که باید آن‌ها را انجام دهد و برای مدرس ارسال نماید. داوطلب در این گام با تمام نکات نگارش آشنا می‌شود. از جمله عناوینی که در این مرحله، ارائه می‌شود؛ می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود.

  • نکات مهم برای انتخاب عنوان مقاله ISI
  • بدنه مقاله ISI
  • پرافریز متن مقاله و رفع سرقت علمی

گام سوم: سابمیت مقاله ISI و داوری

اغلب پژوهشگران پس از نگارش مقاله ISI برای ارسال آن، دچار سردرگمی می‌شوند. نحوه ارسال، نکات بخش راهنمای نویسنده و نگارش مقاله، انتخاب مجله، اعتبار مجله انتخابی، داوری مقاله ISI و موارد بسیار دیگر از جمله مشکلاتی است؛ که پژوهنده با آن رودررو می‌شود. قسمت سوم کارگاه مقاله‌نویسی ISI دقیقا برای راهنمایی در این زمینه‌ها و حل مشکلات مقاله‌نویسی ISI پس از نگارش، طراحی شده است و مدرس مهمترین و کلیدی‌ترین نکات سابمیت مقاله ISI را آموزش می‌دهد.

دوره

سرفصل‌های دوره

  1. ارائه چهارچوب مقاله و ترتیب نگارش آن
  2. ارائه اصطلاحات رایج و حرفه‌ای در مقاله نویسی
  3. معرفی موتورهای جستجو (اسکوپوس و گوگل اسکالر و غیره) و نحوه استفاده از آن‌ها
  4. دانلود رایگان مقالات (از طریق اکانت پژوهشی اختصاصی گروه گام)
  5. انتخاب ژورنال مناسب بر اساس موضوع
  6. انتخاب داور مناسب برای مقاله نگارش شده
  7. تدوین مقاله بر اساس دستورالعمل ژورنال ISI هدف
  8. نحوه مکاتبه با سردبیر و ژورنال مربوطه
  9. معرفی و رفرنس‌ دهی از طریق نرم افزار Endnote
  10. ارائه تکنیک‌های پرافریز متون و رفع سرقت علمی
  11. نگارش کاور لتر (cover letter)
  12. ارسال (submit) مقاله به ژورنال مورد نظر
  13. نحوه آماده کردن revise (اصلاح) مقاله مورد نظر
  14. ارسال proof (پروف) مقاله
  15. خطاهای رایج و رعایت اخلاق در مقاله نویسی
  16. آشنایی با مجلات معتبر، غیر معتبر و جعلی
  17. آشنایی با اعتبار مجلات ISI و سایر مجلات
  18. نحوه یافتن مجلات علمی داخلی و خارجی در زمینه رشته تخصصی دانشجویان
  19. آشنایی با چکیده گرافیکی و نحوه آماده سازی فایل های پیوست به مقاله

مدت زمان و گواهینامه دوره

مدت زمان دوره تعداد 12 الی 14 جلسه، در طول 45 روز است. هر هفته دو جلسه به صورت آنلاین برگزار می‌گردد و تعداد دو جلسه به صورت حل تمرین و رفع اشکال تشکیل می‌شود. هر جلسه بنابر صلاح دید استاد بین 60 الی 90 دقیقه است.

پس از تکمیل دوره، کارآموزان می‌توانند در آزمون مقاله نویسی حرفه‌ای، شرکت کنند و پس از اخذ نمره مطلوب، گواهینامه بین المللی دریافت نمایند. لازم به ذکر است این گواهی قابلیت ترجمه و ارائه در هر کشوری دارد. در صورتیکه کارآموز جزو 3 نفر برتر دانشکده خود باشد، با ارائه مدرک از آموزش دانشکده خود می‌تواند از تخفیف دوره برخوردار شود.

دوره

مقاله چیست؟ به چه نوع نوشته‌ای مقاله گفته می‌شود؟

اگر بخواهیم تعریف دقیقی از مقاله داشته باشیم، مقاله نوشته‌ای است که می­‌تواند طبق نقطه نظر شخصی نویسنده بر اثاث یافته‌های او نگارش شود. عنوان مقاله در متن آن مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌­گیرد و سبب مطالعه بیشتر موضوع مدنظر شده و منجر به درک و فهم شما از موضوع می‌­گردد. مقاله عمدتا در سمینارها، کنفرانس‌­ها، و مجلات آکادمیک ارائه می­گردد. به طور خاص امروزه از کلمه مقاله، زمانی استفاده می‌­شود که یک شخص، پژوهشی را انجام داده باشد و بخواهد آن را به جهان علم آکادمیک ارائه نماید. این پژوهش می­‌تواند در قالب پایان‌­‌نامه یا تحقیق در زمینه کار آزمایشگاهی، مدلینک و شبیه­‌سازی، و یا مرور منابع در یک زمینه خاص باشد.

دوره

انواع مقاله نویسی براساس نمایه انتشار

انواع مختلفی از نمایه‌ها وجود دارد که به نشریات، مجلات و ژورنال‌ها داده می‌شود که مقالات را منتشر می‌نمایند. از جمله مهم‌ترین نمایه‌ها، ISI، SCOPUS، Google Scholar، crossref،  Publons Clarivate، Reseachgate و ISC است. در ادامه دو مورد از مهمترین این نمایه‌ها آورده شده است:

  • مجلات ISI

ISI یک موسسه علمی بوده است که فعالیت‌های زیادی در زمینه ارائه خدمات علمی از جمله ایجاد یک پایگاه داده غنی از مجلات و کتاب‌ها با توجه به استانداردهای سختگیرانه آن انجام می‌دهد. هنگامی‌ که ژورنالی معیارهای عضویت در یک پایگاه داده ISI را داشته باشد، از آن به‌عنوان ژورنال ISI یاد می‌شود. مقاله ISI دارای ارزش علمی زیادی در سطح جهانی است و می‌‌تواند رزومه شما را پر بار و موثر جلوه دهد. نمایه ISI را شرکت CLARIVATE™ برای یک ژورنال صادر می‌کند. هر ژورنالی که ISI باشد، مقالات موجود در آن نیز ISI هستند. اخیرا به مجلات ISI اصطلاح WoS گفته می‌شود. به عبارت ساده‌تر، اگر یک ژورنال در لیست مجلات اصلی موسسه کلریویت باشد، آن مجله ISI یا همان WoS است. برای اطلاعات بیشتر در مورد این اصطلاحات به این صفحه مراجعه کنید.

  • مجلات SCOPUS

ناشر هلندی، ELSEVIER، یکی از بزرگترین پایگاه‌های داده را در سال 2004 راه اندازی کرده و با موسسات مختلف علمی همکاری می‌کند. این ناشر تعداد زیادی سند از جمله مقالات ISI را منتشر نموده و استنادات مقالات علمی را در همه زمینه‌ها گزارش می‌کند. به ژورنال‌هایی که در این پایگاه داده رتبه بندی می‌شوند، مجلات Scopus گفته می‌شود. همانطور که می‌دانیم پایگاه داده ISI از شاخص‌هایی مانند Impact Factor برای رتبه بندی مجلات خود استفاده می‌کند. مشابه آن، Scopus نیز دارای رتبه بندی مبتنی بر شاخص SJR است.

دوره

نکات مهمی که پیش از شروع مقاله باید بدانیم شامل :

دلیل انتشار مقاله

دلیل اینکه یک مقاله را انتشار می­‌دهیم آن است که بتوانیم یافته‌های تحقیق خود را در اختیار محققین در سراسر دنیا قرار دهیم؛ تا بتوانند با استفاده از آن‌ها به رشد علم کمک نمایند. البته دلایل دیگری برای انتشار مقاله نیز وجود دارد. مثلا برخی افراد صرفا به خاطر اپلای کردن یا مصاحبه دکتری مقاله می‌دهند. یا هدف برخی افراد به منظور تقویت رزومه برای همکاری در شرکت‌های ملی و بین المللی است؛ که نشان دهنده توان آن شخص است. بدین معنا که وقتی فردی یک مقاله در زمینه تخصصی خود داشته باشد؛ یعنی می‌تواند یک مساله یا مشکل را با مهارت سرچ یا مقاله نویسی خود حل نماید.

چرا که مقاله نویسی ISI بالاترین سطح ریسرچ محسوب می‌شود. از مزیت‌های مقاله نویسی آن است که اساتید دانشگاه‌ها به منظور ارتقا و حفظ جایگاه خود، باید تعداد مشخصی مقاله علمی و مقاله ISI در حوزه پژوهشی خود داشته باشند. در برخی کشورها اگر فردی مقاله ISI داشته باشد می‌تواند از یک سری تسهیلات بهره‌مند شود.

به طور مثال ستاد نانو در ازای هر مقاله ISI که دارای اعتبار خوبی باشد؛ به شما کمک هزینه می‌پردازد. همچنین در کشور ایران اگر فردی مقاله ISI داشته باشد و جزو نفرات برتر دانشکده خود باشد؛ می‌تواند مقاطع بالاتر را بدون کنکور در رشته مورد علاقه خود ادامه دهد.

معرفی

معرفی انواع مقاله

  • مقاله ریسرچ اصلی یا Original Research

یک مقاله تحقیقاتی اصلی، از قالب علمی پیروی می‌کند. این نوع مقالات مورد بررسی دقیق قرار گرفته و در مجلات بین المللی و ملی منتشر می‌شود. با این‌حال، همه آنچه با این معیارها مطابقت دارد، یک مقاله تحقیقاتی اصلی نیست. اگر مطمئن نیستید که یک مقاله اصلی است یا نه، باید هدف، نویسنده و مخاطب آن را در نظر بگیرید.

این ممکن است نتایج آزمایش‌های جدید، یا مدل‌ها یا شبیه‌سازی‌های تازه به‌دست‌آمده باشد. این مقاله شامل شرح مفصلی از روش تحقیق می‌باشد؛ تا محققان دیگر بتوانند آن‌ها را تأیید کنند. به‌طور مشابه، نتایج نیز با جزئیات بسیار توصیف می‌شوند. از آنجا که مقاله اصلی تحقیق، گزارش نتایج تحقیقات جدید است، نویسندگان باید محققانی باشند که در این زمینه تخصص دارند. یک مقاله تحقیقاتی اصلی برای محققانی که مباحث مرتبط را مطالعه می‌کنند، نوشته می‌شود.

  • گزارش کوتاه (Short reports or Letters)

این مقالات گزارش مختصری از اطلاعات حاصل از تحقیقات اصلی را که ادیتورها معتقدند برای بسیاری از محققان جالب خواهد بود و احتمالاً موجب ایجاد انگیزه جهت تحقیقات بیشتر در این زمینه خواهد شد؛ را بیان می‌کند. از آنجا که این نوع مقالات نسبتاً کوتاه هستند، این فرمت برای محققانی که دارای نتایج حساس به زمان هستند مفید است. (به‌عنوان‌مثال، افرادی که در رشته‌های کاملاً رقابتی یا با تغییرات سریع فعالیت می‌کنند) این قالب از مقاله اغلب دارای محدودیت‌های تعداد کلمات است، بنابراین برخی از جزئیات تجربی ممکن است تا زمانی که نویسندگان نسخه کامل مقاله اصلی را بنویسند منتشر نشوند. این مقالات را گاهی ارتباطات مختصر (Brief Communications) نیز می‌نامند.

  • مقاله مروری (Review Articles)

این مقالات گاهی اوقات با مقالات تحقیقاتی اصلی اشتباه گرفته می‌شوند، در حالیکه اهداف مختلفی دارند. مقالات مروری از یک قالب علمی پیروی می‌کنند، تحت بررسی همتا قرار می‌گیرند و محققان را مورد هدف قرار می‌دهند، اما داده‌ها یا نظریه‌های جدید را گزارش نمی‌دهند. در عوض، وضعیت فعلی موضوع علمی موردنظر را مرور می‌کنند. ازآنجاکه این نوع مقاالات داده‌های جدیدی را گزارش نمی‌دهند، معمولاً شامل بخش “روش‌ها” یا “نتایج” نمی‌شوند. این مقاالات نقش مهمی در حیطه علم‌دارند اما این نقش بسیار متفاوت از مقالات اصلی است.

  • مقاله مطالعه موردی (Case Studies)

این مقالات موارد خاصی از پدیده‌های جالب را گزارش می‌دهند. هدف مطالعات موردی این است که محققان دیگر را از احتمال وقوع یک پدیده خاص آگاه کنند. این نوع مطالعه اغلب در پزشکی برای گزارش وقوع پاتولوژی‌های ناشناخته یا در حال ظهور استفاده می‌شود.

نشریه هدف

یکی از مهم‌ترین قدم‌ها پیش از سابمیت مقاله آن است که بتوانیم مجلات و یا نشریه‌های هدف مقاله خود را بیابیم. راه‌های زیادی در این عرصه وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها استفاده از موتورهای جستجوی نشریات علمی و آکادمیک است. به این موتورهای جستجو اصطلاحا Jornal Finder گفته می‌شود. طریقه کار کردن با این موتور‌های جستجو بسیار مهم است که بتوانیم نشریه مد نظر خود را پیدا کنیم. از جمله این موتورهای جستجوی نشریات، Elsevier Journal Finder است. این موتور جستجوی ژورنال ها، به ما این قابلیت را می‌دهد که دقیقا همان نشریه‌ای که دنبال آن هستیم را بیابیم.

اطلاع از اصول اخلاقی نشر مقاله برای اجتناب از تخلفات

اخلاق نشر یا Publication Ethcs، از جمله مواردی است که هر نویسنده مقاله باید با آن آشنا باشد. مهم ترین آیین نامه نشر در ژورنال‌ها شامل COPE می‌شود. برای خواندن مطالب COPE می‌توانید به سایت معتبر آن مراجعه نمایید. اما مهمترین موارد در رابطه با اخلاق نشر به شرح زیر است:

  • به ژورنال انتخابی خود اعلام کنید که دست نوشته شما در جاهای دیگر منتشرنشده است.
  • هرگونه تعارض در منافع را اعلام کنید.
  • بررسی کنید که همه همکاران دارای معیارهای تألیف مقاله هستند.
  • بیانیه­‌های مناسب بودجه را در دست نوشته ذکر کنید.
  • رضایت آگاهانه خود را نشان داده و اطمینان دهید که از حقوق نویسندگان محافظت می‌شود.
  • توضیح دهید که همه آزمایش‌ها از حیوانات با مسئولیت تمام انجام میشوند.
  • برای گزارش دقیق و کامل تحقیقات از دستورالعمل‌­ها پیروی کنید.
  • اگر متعاقباً در تحقیق خود خطاهایی مشاهده کردید مجله را مطلع کنید.
  • توافق­نامه حق چاپ را امضا کنید.

­همچنین اگر به‌­عنوان داور مقاله قرار گرفتید، باید با مطالبی که دریافت می­کنید؛ همانند استاد محرمانه رفتار کنید. این بدان معناست که شما نمی­توانید آن­‌ها را بدون اجاره قبلی از ویراستار با کسی به اشتراک بگذارید. از آن‌جایی‌ که بررسی تخصصی مقاله محرمانه است؛ شما هم نباید اطلاعات مربوط به داوری را بدون اجازه از ویراستار و نویسندگان با کسی مطرح کنید.

توجه به ساختار مقاله

هر مقاله باید دارای ساختار و چارچوب مخصوص باشد. لذا اگر این چارچوب رعایت نشود منجر به عدم پذیرش مقاله شما از جانب ژورنال و پابلیشر می شود. برخی از محققین معتقدند که رعایت چارچوب مقاله نویسی به همان اندازه در پذیرش یک مقاله اثر دارد که ناولتی و نوآوری آن اثر دارد. به عبارت دیگر، اگر مقاله شما دارای ناولتی و نوآوری کامل باشد اما رعایت سبک نگارش آکادمیک در مقاله شما رعایت نشود، سبب رد شدن و ریجکت مقاله شما می‌گردد.‌ با مراجعه به مقاله اجزای مختلف مقاله نویسی مطالب مهم را می‌توانید در این زمینه مطالعه کنید.