پاسخ به داوران مقاله + ریوایز مقاله (Revise)

انواع اصلاح مقاله (Revise)

ریوایز یا بازنگری جزئی (Minor Revise): یعنی داوران به مقاله شما ایراد چندانی نگرفته‎اند و شما با اصلاحاتی اندک می‎توانید ورژن جدیدی از مقاله خود را به ژورنال ارسال کنید. در این نوع ریوایز در اغلب موارد مقاله شما به داوری مجدد نمی‎رود و کارشناس و مدیر اجرایی و حتی خود ادیتور اصلاحات را بررسی می‎کند. اگر اصلاحات کامل بود که پذیرش می‎گیرید در غیر این‎صورت مجددا برای شما ارسال می‎شود.

ریوایز یا بازنگری کلی (Major Revise): اصلاحات اساسی توسط داوران خواسته شده است. بعد از اینکه شما اشکالات که در بیشتر مواقع ایرادات اساسی محتوایی و علمی هستند را اصلاح کردید مقاله شما جهت تایید اصلاحات صورت گرفته به همان داوران ارسال می‎گردد. در صورت تامین نظر داوران مقاله شما پذیرش می‎گردد.

در هر صورت اصلاحات خود را در مقاله هایلایت کنید. اگر این کار را نکنید داوران اعلام خواهند کرد که مقاله به همان شکل قبل ارسال شده و گاهی آن‎را در همان مرحله ریجکت می‎کنند. یا اصلاحات انجام شده را بولد یا رنگی کنید و یا از امکان  Track change در word استفاده کنید.

 

peer review داوری تخصصی مقاله

انواع داوری مقاله چیست؟

به صورت کلی دو نوع داوری برای مقالات بین‌المللی داریم که عبارت است از

  • داوری یک سو کور
  • داوری دو سو کور
  • داوری باز

داوری یک‌سو کور یا (Single blind peer review) نوعی از داوری مقالات بین المللی است. این روش که رایجترین روش داوری مقالات است. در این نوع داوری نام داوران برای نویسندگان مشخص نیست. ناشناس بودن داور این اجازه را به داور می دهد که ارزیابی و بررسی مقاله به صورت مستقل انجام گیرد و نویسندگان تاثیری روی نتیجه داوری نداشته باشند. علاوه بر این موضوع داور با مطالعه سوابق نویسندگان و مقالات قبلی منتشره شده توسط آنان این امکان را به دست می‌آورد که بتواند با توجه به جنبه‌های مختلف داوری خود را انجام دهد البته ممکن است برخی‌ها از این گمنامی استفاده سو کنند و نظرها و ارزیابی غیردقیقی از کار نویسنده داشته باشند. در طرف مقابل نویسندگان دچار ترس و شک میشوند که داوران مقاله آنها را رد کنند تا مقاله خودشان که مشابه این مقاله است را چاپ کنند. گرچه محدودیت‌های این روش می‌تواند به خطای سوگیری داور (Selection bias) و یا تداخل نظرات شخصی و یا اغراض داور (conflict of interest) منجر شود، اما با تمام مزایا و معایت این نوع داوری، رایج‌ترین سبک داوری در مجلات معتبر علمی جهان است.

داوری دو سو کور (Double blind peer review) یا (anonymous peer review) در این نوع داوری علاوه بر داوران، نویسندگان هم نامشخص هستند و یکدیگر را نمی‌شناسند. با توجه نرم افزاری پیشرفته مدیریت مجلات در داخل کشور، نوع داوری مقالات از این نوع است. ناشناس بودن نویسنده مانع از قضاوت در مورد سایر موضوعات مانند کشورها و اختلافات  می شود و داوری صرفا براساس محتوا و نتایج مقاله صورت میگیرد نه براساس شهرت نام نویسنده. برخلاف ایم مزایا مشخص نیست که آیا مقاله واقعا می‌تواند همیشه، بویژه درحوزه‌های کاملا تخصصی کور بماند. داوران می توانند نویسندگان را براساس سبک مقاله، موضوع مقاله و خود ارجایی تشخیص بدهند.

داوری باز یا (Open peer review)  نوعی دیگر از داوری است که در این پروسه هم نویسندگان و هم داوران مشخص هستند. برخی از پژوهشگران معتقدند که این نوع داوری مقالات بهترین نوع داوری برای جلوگیری از سرقت ادبی و توصیه های غیرضروی است. در برابر این گروه،  بعضی‌ها معتقدند که این نوع داوری خیلی واقعی نیست زیرا ادب و احترام یاترس از مواخذه‌های بعدی سبب می‌شود که داوران نظرات واقعی خویش در مورد مقالات نویسندگان را بیان نکنند.

فرایند سابمیت تا انتشار مقاله چیست؟

  • ارسال یا سابمیت (Submit)

در این مرحله مقاله به مجله انتخابی نویسنده  ارسال می‌شود.

  • داوری مقاله (Peer-review)

هر مقاله ای بعد از ارسال به مجله یا تحت بررسی و  داوری قرار می گیرد. این داوران هستند که تعین می کنند که مقاله شما به درد چاپ می خورد یا نه.

  • پذیرش یا اکسپت (Accept)

بهترین اتفاق ممکن گرفتن پذیرش یا همان اکسپت است. در این صورت نامه ای از سوی ادیتور مجله برای شما ارسال می شود که نشان می دهد مقاله شما جهت چاپ در این مجله پذیرفته شده است.

  • رد مقاله یا ریجکت (Reject)

به معنای رد شدن مقاله شما  با این محتوا و نتایح در این ژورنال است. شما می توانید نظرات داوران را اعمال و با یک کار بهتر مقاله خود را برای یک مجله دیگر ارسال نمایید.

  • پروف و چاپ مقاله (Proof)

وقتی کارهای تکنیکی و قالب بندی روی مقاله شما انجام شد یک نسخه قبل از چاپ از سوی مجله برای شما ارسال می گردد تا تائیدیه نهایی جهت مشخصات نویسندگان و موارد ریز دیگر گرفته شود. این بخش جای هیچ گونه اعتراضی برای شما بعد از چاپ مقاله نخواهد گذاشت.

پاسخ به داوران مقاله

پس از اصلاح مقاله با توجه به خواسته‌های داور، شما باید یک فایل به نام “پاسخ به داوران” یا “response to reviewers” آماده کنید که به آن Rebuttal letter نیز گفته می‌شود. در این فایل باید قدم به قدم هر سوالی که داور از شما پرسیده است یا هرگونه اصلاحاتی که از شما خواسته است را پاسخ دهید.

نمونه ای از نحوه پاسخ دادم به داوران مقاله در ادامه مطلب آورده شده است. پاسخ به هر کامنت داور 4 قسمت دارد:

  1. تشکر از گذاشتن کامنت برای شما (برای هر مورد تشکر کنید).
  2. پاسخ شما به آن سوال
  3. آدرس دهی به پاسخ آن سوال در متن دستنوشته
  4. آوردن قسمتی که به متن اضافه شده است در ادامه‌ی پاسخ به داور (باید بصورت ایتالیک و داخل گیومه باشد)
به مثال زیر دقت نمایید:

To provide a brief data on Structure and processing of the ND-contained materials and try to explore more details on effectiveness of the modified or developed ND-contained materials in medical implant, tissue scaffolds, or medical imaging. The in-depth study of the medical application might be necessary to provide in-depth review and discussion on efficacy of the ND-contained materials for improvement of the clinical outcomes while expressing the current challenges in this regard.

Response: Dear reviewer, thanks for your comment. As you suggested, more studies were added to the medical applications (section 5.1 and 6, yellow highlighted) as below:

Zhang et al. [117] prepared the multimodal nanodiamonds by attaching monoclonal antibodies and drug‐oligonucleotide conjugates labeled by fluorescent onto the surface of ND. They reported that by these linkers, it is possible to quantify the ND conjugates and observe intercellular regions. Dong et al. [118] prepared fluorescent nanodiamond-based composites by a simple and novel method. The hydrophilic polymer/ functionalized ND composite was reported to be suitable for different biomedical applications because of their good potential and physicochemical properties. Also, they reported that these samples have strong fluorescence intensity, low toxicity, and high water dispersibility. According to the result of cell uptakes, the cells could internalize the fluorescent nanodiamond-based composites. Sarkar et al. [119] used a new background-free imaging method and reported that this technique enhances the ratio of signal-to-background up to 100 times. Also, an improvement was observed in the fluorescent nanodiamond imaging capabilities on diverse fluorescence imaging platforms.

‫9 نظر

  • لیلا گفت:

    در حالت ریوایز ماژور اگر اصلاحیه ارسال شده نظر یکی از داورها را تامین نکند، مقاله ریجکت میشود یا امکان اصلاحیه دوم وجود دارد؟

    • modiresite گفت:

      با سلام، امکان ریجکت شدن مقاله بسیار بالا میرود. اما کماکان ممکن است بنابر نظر ادیتور، مقاله ریوایز ثانویه بوخورد.

  • haniye salehi گفت:

    ممنون بابت مطالب مفیدتون

  • خانم گودرزی گفت:

    تفاوت response to reviewers و rebuttal letter چیه؟

    • modiresite گفت:

      هر دو یکسان است و به معنای پاسخ دادن به کامنت های داوران به صورت مورد به مورد است که در همین مطلب توضیحاتش رو براتون قرار دادیم.

  • صارا گفت:

    چطور داوران پیشنهادی را پیدا کنیم؟

  • ناشناس گفت:

    آیا راهی هست که بفهمیم داور مقالمون کیه؟

    • modiresite گفت:

      در بسیاری از موارد این مورد رو نمیشه تشخیص داد. ولی عمدتا نشانه هایی هست که در دوره ها به طور کامل به اون اشاره میشه.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هفده − دو =